Някои хора никога няма да се научат и ти не си виновна за това. Не е твоя работа да ги поправяш, затова спри да се чувстваш все едно си се провалила.

Спри да си казваш, че те могат да се променят ако те обичат достатъчно и искат да поддържат връзка с теб. Някои хора никога няма да се променят и ще си останат все толкова токсични завинаги. Тяхното нежелание да оправят нещата няма общо с теб и това, което ти правиш за тях.

Някои хора никога няма да се научат, затова да им дадеш втори шанс може да бъде абсолютно безсмислено. Те няма да се поучат от грешките си. Няма да отстъпят и да осъзнаят, че са се отнасяли с теб повече от некоректно и нечестно. Те ще отпразнуват факта, че са успели да се измъкнат с непристойното си поведение. Може да те излъжат, че с времето ще се променят, но няма да е минало твърде дълго време, докато се върнат обратно към токсичните си навици. Скоро пак ще почнат да те нараняват, очаквайки да им простиш отново и отново.

Някои хора никога няма да се научат, затова няма смисъл да хабиш енергия за тях. Няма смисъл да седиш до късно нощем, опитвайки се да разбереш защо не са се променили, дори и след искрения ви разговор, че те нараняват. Тези хора са безпричинни егоисти. Няма смисъл да говориш с тях за промяна. Понякога доста добре се преструват, че си важен за тях, но истината е, че те не се интересуват от друг, освен себе си.

Някои хора никога няма да се научат, затова по-добре не бъди близо до тях и дори не се опитвай да ги промениш. Те се оправят по свой начин. Дори и да изглеждат нещастни, те живеят твърде добре, за да се променят. Независимо колко искаш да им помогнеш, няма какво да се направи. Те са подвластни на собствените си действия и решения. Сами избират дали да започнат да се държат достойно или ще продължат да живеят все същия мизерен живот. Не зависи от теб, затова спри да ги принуждаваш да бъдат по-добри версии на себе си. Ако те не го поискат, няма как да се случи.

Някои хора никога няма да се научат, затова трябва да ги оставиш. По-добре потърси някого, който наистина поема отговорност за действията си и израства всяка своя грешка. Намери някой, който никога не би повторил грешката да те нарани по същия начин. Намери някой, който поправя грешките си и те уважава достатъчно, за да се отнася добре с теб.

Някои хора никога няма да се научат. Никога няма да пораснат. Никога няма да се издигнат в очите ти и да ти дадат това, което заслужаваш.