Няма съмнение, че страните са различни една от друга във всяко отношение - от хора, традиции, бит, култура, начин на живот до градски облик, устройство, забележителности, природа. Има обаче още едно нещо, което отличава една държава от всички останали и това е законодателството й. Разбира се, една общност не може да съществува без закони и ние си ги имаме, но защо насочваме вниманието ви точно към чуждите? Защото, сравнени с българските, те са толкова странни, та чак ни карат да мислим за нашите като "нищо работа".

Ето някои от тях, които със сигурност ще ви изумят.

1. В никакъв случай не давайте храна на гълъбите във Венеция! Така ще накарате птиците да "произведат" изпражнения, които ще засипят архитектурата на красивите сгради. Все пак, ако толкова държите да нахраните един гълъб, може да го направите много набързо, заставайки за снимка с него, защото само в този случай няма да ви арестуват.

2. Ако предприемете пътуване до Турция, но за жалост улучите точно техния Рамадан, не трябва да се храните/пиете на обществено място, особено през деня.

3. Никога не шофирайте голи до кръста, ако попаднете в Тайланд, защото ще си навлечете гнева на полицаите.

4. Странен закон в Канада гласи, че не може да плащате само с монети. Според него имате определен лимит, а продавачите решават дали и колко от вашите монети да приемат.

5. Има и не толкова строг закон във Великобритания и Франция, според който не може да се целувате на гарите. Няма да бъдете обезглавени, ако го направите, но ще ви бъде направена забележка да се преместите на по-подходящо място.

6. Един, донякъде добър и смислен закон, е да не карате мръсна кола в Москва. Може да разберете, кога вашият автомобил не е чист, ако половината от него е мръсна, ако не се вижда номерът или пък самият шофьор.

7.Отиваме до Сингапур, където сякаш всички "нормални" неща са забранени. Започваме от хранене на птиците, през пускане на вода в обществени тоалетни, до плюене по улиците, което всъщност е доста умно. Един от най-абсурдните закони е този, който забранява дъвченето на дъвка. Това се прави за намаляване на боклуците и да се запази чистотата. За сметка на това пък, в страната легално може да танцувате, качени на бара или да играете хазарт.

8.В Самоа явно много държат на празниците, защото мъж е придобил криминално досие, само защото е забравил рождения ден на жена си.

9. В Гърция се забранява ходенето с високи токчета върху паметници на културата, защото според по-висшестоящите те ще ги надраскат и загрозят.

10. В красивия Дубай закон не позволява на хора от различен пол да отседнат в една и съща хотелска стая, освен ако не са роднини или.. съпрузи.

11. Холандия е много интересна с легализираната си марихуана, но пушиш ли тютюн... нещата стават сериозни.

12. Ако сте в Лондон и решите да разгледате сградата на Парламента, то в никакъв случай не смейте да... умирате - ще бъдете наказани жестоко!

13. Ако си вземете за домашен любимец прасенце във Франция, в никакъв случай не го кръщавайте Наполеон... забранено е.

14. Едно от предимствата на бременността във Великобритания е, че може да си позволите лукса да се облекчите навсякъде, дори в шлема на полицай.

15. Все още съществуват закони за обезглавяване. Има такъв в Индонезия, а с тази мярка се наказват тези, които... мастурбират.

16. Закон, измислен от доста мъдър човек в Сан Салвадор, е, че пияните шофьори подлежат на разстрелване.

17. Ако не сте омъжена и отидете във Флорида, никога не скачайте с парашут в неделя, ще си докарате арест.

18. В Бахрейн гинеколог може да прегледа интимните женски части... наблюдавайки ги чрез огледало.

19. В Лондон не може да спреш такси, ако си болен от чума.

20. Ако намерите мъртъв кит по британските брегове, да знаете, че главата му принадлежи на краля, а опашката на кралицата.. .много жесток закон, но явно само за нас.

Е, обикнахте ли вече нашето законодателство?