Обичам те, но обичам себе си на първо място. Именно поради тази причина няма да чакам, докато осъзнаеш какво искаш. Няма да спирам да живея и да бъда на кръстопът, докато ти не знаеш накъде да поемеш и се чудиш дали въобще ме искаш в живота си, или не. Ако е писано да бъдем заедно – то тогава ще бъдем, независимо от всичко. Но през това време няма да отбягвам нищо, което животът ми предоставя и би могло да бъде добро за мен. Нямам намерението просто да стоя и да те чакам.

Все пак ще бъда наоколо и ще чакам заедно с теб. Винаги ще бъда тук когато имаш нужда да поговориш с някого, обещавам ти да не те виня за нищо. Ще бъда тук, ще бъда онова място, от което се нуждаеш. Ще съм до теб, когато имаш нужда от рамо на което да поплачеш, когато чувстваш тъга или когато имаш чувството, че всичко е срещу теб. Ще ти подам ръка, която да държиш, когато изпитваш страх или самота, ще ти дам прегръдка, когато животът стане прекалено труден. Ще бъда с теб, за да ти дам съвет и любов, винаги когато се нуждаеш. Ще бъда до теб винаги, просто като приятел, защото нямам намерението да се отказвам от теб.

Ще чакам с теб толкова време, колкото ти е нужно. Правя го, защото искам да видя как процъфтяваш. Искам да видя как се преобразяваш и ставаш всичко онова, което искаш да бъдеш. Ще чакам с теб, защото искам да видя твоята радост и искам да знаеш, че докато сме заедно можеш да бъдеш своето истинско аз, без да има от какво да се страхуваш. Искам да усетиш възможността да управляваш живота си, ръководена от собствената си любов и страст. А аз мога да ти бъда опора, като скала на която да се облегнеш, когато усетиш, че силите ти намаляват и имаш нужда от почивка.

Всичко това няма да го направя заради теб, защото времето продължава да тече, независимо от твоите решения. Ще бъда тук когато знаеш какво искаш, но няма да те чакам да го сториш. Мога да бъда до теб по време на всички стъпки, които правиш, но няма да губя инерцията си и да спирам, за да ме настигнеш. Пътищата в живота си извървяваме със собствено темпо, а аз възнамерявам да не пропускам нито една възможност, която животът ми предлага. Отдели си цялото време, от което се нуждаеш. Аз ще помагам да израстнеш във всяко начинание, което искаш. Ако искаш можем да израстваме заедно, ръка за ръка.

Животът ми минава точно толкова бързо, колкото и твоя, и аз направих избора да ценя времето си и да не го губя, чакайки някого. Може би звучи грубо, но това е моята философия и те моля да не я приемаш лично. Уважавам теб и всички твои избори, именно заради това ще бъда до теб по време на всяка една крачка. Без да се меся в решенията ти, ще ти осигуря безопасно място на което можеш да бъдеш, когато станеш човекът, когото искаш да си.