Равнодушието е опасно. Хората искат да плувате по течението и да приемате всичко такова, каквото е. Това може и да е добро решение в някои ситуации, но не във всички.

Има ситуации, в които не бива да се примирявате с по-малко. Има ситуации, в които трябва да се борите.

Хората, които не знаят как да живеят истински, ви карат да се чувствате зле, че се развивате и сте поели в дадена посока. Те може да ви наричат сноби, егоисти и единствената причина е, че правите нещо, което ви прави щастливи.
Но ако животът ви се ръководи от това какво мислят другите за вас, то той ще бъде доста скучен.

Ако страстта ви към живота, кара някои хора да злословят за вас, напуснете ги.
Вашият живот трябва да бъде отражение на това, което обичате и на това, което ви прави щастливи. Не сте длъжни да се оправдавате за избора си. Ако вие избирате посоката на живота си, няма причина да не постигнете мечтите си.

Не допускайте до себе си лоши приятели, които ви използват само за приятна компания. Не се страхувайте да напуснете лош мъж, който не държи на думата си и ви кара да чакате. И никога не се примирявайте с лошо кафе. По-добре се поглезете и пийнете това, което наистина ви харесва.

Животът е прекалено кратък, за да хабите енергия за неща, които ви изтощават. Не бъдете безразлични. Концентрирайте се в това, което наистина иска да правите, за да бъдете щастливи.