Понякога ни се струва, че сме заседнали на едно място и всичко, което ни заобикаля се е изправило срещу нас. Не забравяйте - това е просто момент. Ще отмине. Вашата задача е да грабнете нещата в свои ръце и да действате.

Предизвикателствата са тези, които ни променят

Със сигурност познавате хора, които се отказват лесно, само защото неравностите по пътя са станали малко повече от нужното. Когато се случи, опитайте се да мислите колко прекрасно би било, ако ги преодолеете. Тъй като всичко е временно, със сигурност един ден ще се радвате, че сте победили още един триглав змей – това може единствено да ви накара да се усмихнете и да продължите смело напред. Подобни трудности в живота ще ви покажат каква е цената ви. Няма значение дали става въпрос за връзка, работа или друг аспект от живота. Знайте цената си и ако нещо не ви устройва – тръгнете си! Не забравяйте, че нямате време за губене, когато става въпрос за собственото ви щастие.

„Най-нещастни са хората, които се страхуват от промяната!“

Спокойствието е изключително ценно, ако успеем да го постигнем. Да, точно така, да го постигнем, защото то зависи от нас. Често рутинното ежедневие ни заблуждава, че всичко се случва в реда на нещата – работа, домашни задължения, сън и т.н. Но усещате, че нещо не стига. В някои случаи е нужно да вземете драстични мерки за промяна, които ще ви извадят от руслото на спокойното съществуване. Оказва се, че понякога сами трябва да разтърсим живота си, за да стане цветен и смислен. Не се страхувайте от трудните времена, защото едни от най-красивите неща, които се случват в живота ни, са породени от промените или грешките. В крайна сметка, единственото сигурно нещо в живота е… че всичко се променя.

Спрете да си търсите извинения

Устроени сме така, че винаги можем да намерим оправдание, за да успокоим съвестта си. Даваме си обещания, които не изпълняваме и така заблуждаваме единствено себе си. Не се замозалъгвайте, че промяната ще дойде от външната среда. Не чакайте перфектния мъж/жена, мечтаната работа, изваяното тяло и пр. Всичко това е ваша задача, която сте абсолютно способни да изпълните. И обещаваме ви – ще се почувствате вдъхновени, заредени и спокойни, другото ще дойде само.

„Болката променя човека“

Както казват хората: „Страданието ни извисява“. След раздяла или загуба на близък, след голямо разочарование, тъгата, която ни е завладяла, изглежда непреодолима. В подобни моменти е много трудно да се настроим за положителна промяна, но ако успеем да се задържим на повърхността, без да изпадаме в самосъжаление, ще установим, че виждаме нещата от съвсем друг ъгъл. Разочарованията могат да се превърнат в смисъл и катализатор на важните неща в живота ни. Изведнъж спираме да издребняваме, да се дразним от незначителни неща, осъзнавайки, че те наистина са просто формалност в голямата картинка. Точно тогава кристално ясно осъзнаваме какво искаме и как да го постигнем. Спираме да се съобразяваме с околните и намираме правилните пътища към щастието си.

Не забравяйте, че дори най-голямата болка може да бъде преодоляна. Това ще ви направи една идея по-силни, по-упорити и по-обичащи себе си!