Нова българска лента ще завладее както родния, така и световния ефир. Поради огромният зрителски интерес, филмът „Шестият ден” излиза месец по-рано от очакваното. Българската и световната му премиера са на един и същи ден - 15.11.2013 година. Това е изключително постижение на родното кино, но и какво друго бихме могли да очакваме предвид уникалния актьорски състав. В него взимат участие едни от най-обичаните лица на българския ефир.

“The Sixth Day” разказва любовната история на млада двойка – Силвия и Крис. Съдбата ги среща в малко планинско градче. Както обикновено, единият е беден, другият – богат. Всъщност, момичето произлиза от семейство на заможен бизнесмен, а момчето живее обикновен и спокоен живот в провинцията. Любовта им пламва неусетно, но е истинска и много силна. Точно заради нея, Крис решава да се премести при Силвия в големия град, променяйки живота си напълно. За жалост, обаче, щастието на двамата влюбени е нарушено от тайни, скрити в тъмното минало на бащата на Силвия. Именно те ще изправят младежите пред трудни изпитания и ще ги доведат до... мига, който ще промени живота им завинаги.

Някои от актьорите, които заемат главните роли във филма, са Ивайло Драгиев (Крис), Костадинка Аратлъкова (Силвия), Калин Врачански, Милена Николова, Богдан Казанджиев и още много имена, които са ни познати от други обичани български ленти.

Интересен факт е, че в лентата има кадри, заснети на връх Тодорка в Пирин – на височина от 2700 м. Това е нещо, което не е правено от 20 години насам. „Отговорни” за създаването на филма са Владислав Радев и Стоян Витанов. 

Екипът на Dama.bg намираме филма за обещаващ. Очакваме "Шестият ден" да покори класациите, тъй като крие тайни, задава много въпроси и подлага на неимоверни изпитания една красива и силна любов. 

Какво да очаквате, може да видите в официалния трейлър на филма, за който досега се чуват само положителни отзиви.