В хороскопа на Лъва за август 2024 г. витае духът на авантюризма. Приливът на сили и енергия е естествен резултат от добре прекарана ваканция. Повишената активност ще има положителен ефект върху кариерата ви, ще се окаже, че успявате в рискови проекти. Месецът на Лъва ще премине под мотото: любовта е над всичко. Естественият чар на Лъва значително се засилва, привличайки вниманието на противоположния пол. Едно ново запознанство ще се превърне във вълнуващо приключение, важно е тук да не се играе прекалено много. Тъй като само с чар не може да се стигне далеч, Лъвът трябва да бъде интересна личност. Важен момент ще бъде есетровото пълнолуние през август, което дава вектор на развитие. Има много възможности за растеж, просто трябва да си поставите цел.

Август по традиция е месец на Лъва, защото Слънцето е в този знак и дава енергия, сила и вдъхновение за реализация. Ако сте мислили да актуализирате имиджа си, сега е моментът, защото Меркурий ще се движи в ретро фазата във вашия знак и в дома на вашето самочувствие. Идеално е да посветите август на вашето тяло, прическа и може би да се върнете към някои стил на обличане, който сте харесвали преди. Например, ако някога сте гримирали очите си ярко, сега отново можете да измислите интересен образ за себе си.

Нестандартните решения в началото на август ще се превърнат в истинско спасение. Възможно е да възникнат непредвидени събития, които изискват специално отношение. Според хороскопа на Лъва готовността за промяна ще ви позволи бързо да се реорганизирате и да предприемете ефективни действия. В крайна сметка непредсказуемостта ободрява и добавя адреналин към живота. Тъй като Венера в Дева означава пестеливост, дори малките покупки ще бъдат успешни. Склонен към разточителство, Лъвът ще се окаже силен бизнес ръководител: нито една стотинка няма да бъде пропиляна. В умели ръце безнадеждно остарелите вещи могат да намерят нов живот. Време е да почистите къщата, да направите ремонт с минимални средства.

Още на 4 август ще има новолуние в Лъв - може да започне нещо ново в живота ви, например можете да преразгледате стила си и да отидете в салона в този ден. Импулсът да се погрижите за външния си вид обаче няма да се случи просто – Новолунието е по оста на отношенията и вероятно това е свързано с желанието ви да се погрижите за личния си живот. Искате да блеснете и да ви се възхищават, така че давайте!

На 8-9 август Меркурий и Венера се свързват във вашия сектор на тайните и всичко скрито. Може да имате взаимодействие с жена, за което не искате да говорите.
Също така през тези дни е вероятно да получите съобщения и обаждания, които ще бъдат свързани с миналото ви. Може да се появят жени, приятели или роднини, с които не сте общували дълго време.

Съвпад на Юпитер и Марс за Лъв

Средата на месеца ще бъде богата на радостни събития и запомнящи се срещи. Приятното прекарване на свободното време обаче изисква определени разходи. Общият хороскоп на Лъв за август 2024 г. предупреждава за напрегната финансова ситуация. Творческият подход ще ви помогне да избегнете проблемите: вместо събирания в ресторант, можете да организирате екскурзия. В края на краищата основното нещо са емоциите. Тъй като Меркурий в Дева дава способността да мислите практично и рационално, ще отворите очите си за много неща. Желанието за изява ще отстъпи място на ефективността, когато всяко действие е полезно. Благодарение на повишеното внимание към детайлите и числата ще бъде възможно да разрешите спорния въпрос във ваша полза. Това е добър момент да се свържете с властите.

За Лъва най-дългоочакваното и приятно събитие за месеца ще бъде съвпадът на Марс и Юпитер в сектора на приятелите - от 13 до 18 август може да имате приятел мъж или дори група хора, с които ще общувате . Може да са от чужбина или ще учите с тях, ще заминете на пътуване или ще започнете да разработвате някакъв проект онлайн.
Важното е, че Юпитер във вашата карта отговаря за любовта и радостта, а Марс за експанзията. Бъдете сигурни, че тези дни ще се случи нещо, което силно ще ви ободри емоционално. Това ще бъде истински подарък от Вселената, защото съвпадът на тези планети се случва в секстил към вашето Слънце. Приемете това като ръка за помощ от Вселената.
Пълнолунието във Водолей на 19 август е момент на истината за много Лъвове, защото ще внесе малко яснота във вашите взаимоотношения. Например, ако сте общували с някого и не сте знаели накъде води тази връзка, всичко ще се реши на Пълнолуние. Например вашият колега може да ви покани на среща или да предложи да прекратите аферата като цяло. Често подобни астросъбития носят окончателната присъда – заедно сме или се разделяме.
Това, което е специално за това Пълнолуние е, че създава аспект Т-квадрат във вашата диаграма, с върхова точка във вашия сектор на кариерата. Нещо напълно неочаквано може да се случи в работата ви, с шефа или фирмата, в която работите. Въпреки това, ако не се занимавате с кариера, тогава очаквайте да срещнете човек на високо ниво - той може да стои финансово и социално на много високо ниво.
Последните дни на август ще бъдат прекарани в тичане и служебни задължения. Освен това тази суматоха не гарантира бърз напредък в кариерата, просто такива са обстоятелствата. Хороскопът за август за Лъв препоръчва да заложите на екипната работа. В критичен момент колегите ще се покрият и ако успеят, ще помогнат за организирането на почивка. По отношение на здравето позицията на Марс в Близнаци не може да се нарече безопасна, бдителността трябва да бъде удвоена. Тъй като Лъвовете са победители по природа, те са склонни да надценяват възможностите на организма. Важно е да се погрижите за превенцията на простудните заболявания: хремата може да доведе до сериозни усложнения под формата на синузит, бронхит и дори пневмония.