Поставете си цели, които ще подобрят живота ви, а не тялото, не финансовото ви положение.

Защо ли? Защото често другите се провалят. Голям прoцент от хoрата, които си обещават да започнат да тренират, спират на третата седмица, а други след няколко месеца. 

Ако целите бяха лесни за изпълнение, нямаше да си ги поставяме постоянно. Щяхме да се променим. Новогодишните ни решения се провалят, защото те не са истински, не носят истинско щастие. 

За да успеем да реализираме целите си, трябва да сме позитивни, трябва да вярваме в себе си, да се възнаграждаваме при малките успехи и да избягваме изкушенията. Провалът е свързан с негативно мислене.

Една от причините да се проваляме е саботажът. Той може да дойде от нас самите или от другите. Не го забравяйте.

Експерти съветват, че с цел да реализираме тези решения, трябва да намалим новите очаквания, да открием рутина, която им отговаря и да се възнаградим.

Върнете се назад и се замислете, дали целите ви са постижими, или не са правилни. Част от провалите са свързани с това, че хората решават, че не си заслужава. Понякога си вглъбяваме, че можем да постигнем нещо без усилия, но когато се окаже обратното, то се отказваме. Трябва да сме сигурни какво искаме да подобрим, защото провалите често са опити да постигнем индиректно щастието. Имаме нужда от неща, които директно ни носят щастие. 

Ето и 2, които биха го направили през 2022: прошката и благодарността.

Прошката повишава надеждата, самочувствието и намалява депресията. Трябва да се научим да го правим, за да сме по-щастливи и доволни от себе си.

Благодарността също е важно качество, което трябва да развием. Всеки от нас има поне едно нещо, за което да е благодарен. Тя е едно от нещата към пътя към успеха и пълното щастие. Защо не направите списък с нещата, за които сте благодарни? Отнема най-много 15 минути, но ще ви освежи. Четете този списък често. Не го забравяйте.

Може би това е по-различен поглед над нещата, над прошката и благодарността, за да сме щастливи и да контролираме емоциите си. Това е сила.

Надяваме се 2022 да е по-добра, свежа и свободна, да открием щастието. С правилните цели всичко ще се нареди.