На финала си месец ноември ще ни дари с най-позитивната енергия, която можем да си представим в момента: Венера, планетата на любовта и хармонията, се свързва със Слънцето и Луната, смекчавайки проблемните възли и изпълвайки ни с търпение и любов в очакване на празниците. В астрологията Венера (подобно на Юпитер) се смята за благотворна планета, която дава подаръци, отпуска неспокойния ум и успява да ни помогне да забравим за проблемите.

Към края на ноември Венера може изцяло да саботира желанието ви за работа – вместо това ще искате новогодишна феерия, пазаруване и красота. Като цяло звездите съветват да инвестирате повече енергия в семейната хармония и усещането за щастие. И ако светлините в къщата и новият цвят на косата могат да ви развеселят – давайте, не се колебайте!

Интересен също е фактът, че именно по време на Новолунието, 24 ноември, Венера ще направи съвпад със Слънцето, Луната и Меркурий в Стрелец. Когато толкова много планети са в един знак, те правят неговите значения възможно най-важни за цялото човечество. Стрелецът е знакът на партитата, красивото пътуване, образованието. А в съчетание с Венера и Луната придобива „женска“ енергия: такива аспекти като уютен дом, вкусна и красива храна, луксозни покупки (маркови артикули, лимитирани коледни декорации, ексклузивни парфюми и т.н.) стават важни за душата. Не се учудвайте, ако към 24 ноември у вас се появи желание да добавите щипка лукс и усещане за празник в живота си.

 Също така, Венера – планетата на парите – по време на Новолунието в Стрелец може да отвори нов финансов цикъл в оформянето на международни финансови документи. Така че мнозина ще могат да си издадат кредитни карти в чуждестранни банки или да намерят чуждестранни инвеститори/партньори за своите проекти. Например, ако отдавна сте искали да отворите сладкарница, тогава до края на ноември ще можете да намерите оборудване, които ще поръчате на изгодни цени от друга държава.

От гледна точка на взаимоотношенията Венера може да отвори нова глава в семейния ви живот: брак, раждане на дете, преместване в нова къща или закупуване на апартамент. Може да се стигне и до развод при неблагоприятно стечение на обстоятелствата. Не забравяйте, че Новолунието винаги е нов цикъл, който продължава поне шест месеца.

Нека да разгледаме прогнозата за всички зодии.

Овен
Новолунието във вашия сектор е в чужбина: предстои ви ново пътуване, намиране на жилище, работа с документи от международен тип. Също така – получаване на диплома, сертификат от чуждестранен университет. Ще се появи учител или асистент, който ще помогне за развитието на вашия проект.

Телец
Венера е вашата планета, което означава, че ще настъпи нов период в живота ви. Например ще закупите жилище, ще изплатите ипотека, ще получите наследство от жена – майка или друга близка родственица. Вероятно ще ви се наложи да си направите операция, което ще предизвика запознанството с жена психолог (таролог, астролог), която ще ви помогне в търсенето на проблема. Ще направите нова успешна инвестиция.

Близнаци
Венера и Меркурий ще се обединят във вашия сектор на партньорството по време на Новолунието: вероятно е запознанство, сватба, нов договор от юридически или трудов тип. Можете също така да получите интересни новини от съпруга си, който навлиза в нов житейски цикъл, свързан с нова заплата или повишение. Също така е вероятно помирение с жена, която е била важна част от живота ви или, напротив, раздяла във връзка, придружавана от продължителен конфликт.

Рак
Луната – вашата планета – ще бъде обединена с Венера и Меркурий във вашия сектор на работата и здравето. Това означава, че в работата ви може да започне осъществяването на нов проект: поява на нов колега, нов женски проект. Или в дома ви ще се появи близка жена (роднина), която не сте виждали дълго време. Обмисляте започването на нов здравословен цикъл (нов режим, диета, лечение).

Лъв
Във вашия знак Новолунието ще настъпи в съвпад с Луната, Слънцето, Меркурий и Венера! Това е страхотна позиция, която ще добави оптимизъм и чувство на радост, креативност и усещането, че можете да местите планини. Вероятно е началото на нов проект или появата на ново хоби. Също така са възможни важни събития, свързани с бъдещето на вашето дете – започване на работа, бременност, брак, преместване в нов дом.

Дева
Новолунието е в съвпад с вашата планета Меркурий: вие ставате по-красиви, привличате вниманието към себе си, благодарение на външния си вид, на красив интериор или на някакъв вид естетическа дейност, която развивате. Предстои ви важно събитие, свързано със семеен празник или среща с приятели. Освен това е възможно преместване в друг град, закупуване на жилище. Освен това Новолунието ще ви предизвика да подобрите атмосферата в дома си и да купите някаква красива вещ.

Везни
Венера – вашата планета – по време на Новолунието ще се свърже с Луната в сектора на документите, което може да ви донесе важен нов сертификат/паспорт/диплома. Възможно е също така да закупите кола или да си организирате пътуване до красиво място, където да се потопите в усещането за магия и празник. Промените може да се отнасят не само до вас, но и до вашия брат / сестра – те да започнат нов житейски цикъл: нова работа, дом или пътуване.

Скорпион
Новолунието настъпва във вашия финансов сектор, но в опозиция на финансовия сектор на вашия партньор. Това означава, че може да се създаде ситуация, в която ще възникне конфликт за пари. Ще трябва да вземете решение с какви пари да платите за реализацията нанякой важен аспект от живота си. От друга страна, Новолунието ще ви донесе покупка на нов дом или красив подарък.

Стрелец
Новолунието ще бъде във вашия знак, което означава, че ще ви донесе нов цикъл в живота. Например, може да срещнете нова любов, нов партньор (да изживеете бурен и страстен роман) или да завоювате нова титла, статус, имидж. Венера във вашия знак ще ви превърне в център на вниманието: вероятно ще изглеждате много красиви, хармонични и успешни. Предстоят ви покупки на красиви дрехи, парфюми, козметика, съдове.

Козирог
Новолунието ще се състои във вашия сектор за пътуване на дълги разстояния: може да придобиете нов дом в чужбина или да пътувате с цел лечение. Освен това пътуването може да бъде със задача създаване/посещение на нова женска общност някъде далеч от дома или в Интернет (нов чат, нов клуб по интереси). Вероятно е и началото на нова връзка в мрежата.

Водолей
Новолунието ще ви свърже с нови приятели. Ще се случи събитие,което ще е важно за децата ви (ново училище, брак, преместване). Също така е вероятно да получите подарък за дома от жена, която ви е близка. Ще бъдете поканени на парти или друго ярко събитие, което ще ви донесе незабравими емоции.

Риби
Новолунието настъпва във вашия сектор на професията / кариерата. Вероятна е нова работа, нова титла или дълготрайно пребиваване в чужбина. Ще бъдете повлияни в решенията си от близка жена, която е част от вашето обкръжение (сестра, леля, кръстница, дъщеря). Предстои ви важно събитие, основополагащо за бъдещето ви (женитба, дипломиране, бременност и т.н.). Вероятен е нов цикъл в професията – нов шеф или разширяване на дейността в международен план.