На 01.04., в 10.00 часа сутринта настъпва Новолуние в знака Овен. Тогава движението на Луната съвпада с това на Слънцето. Поради тази причина от 01.04. и 02.04. е много вероятно да имаме конфликт между егото и съзнателните ни желания (Слънцето) и чувствата и подсъзнателните ни нужди (Луната). Много е важно да се стараем да намерим вътрешния си баланс, за да не прекалим, нито с едното, нито с другото и по този начин да затормозим отношенията си с околните.

От една страна е важно да сме изключително внимателни при общуването ни с другите хора, понеже съществува риск да се увлечем и да прекалим, както с търсенето на внимание и изпъкването над другите, така и с прекаленото преиграване.

От друга страна, в дните около Новолунието съществува рискът да сме свръх емоционални и да реагираме прибързано, като кажем или направим неща, за които в последствие да съжаляваме. Добре е също така да сме внимателни с флиртовете и закачките, за да не подведем някого, на когото държим.

Най-напрегнат ще бъде периодът около Новолунието за кардиналните знаци Рак, Козирог, Овен и Везни, както и за хората с Асцендент и лични планети в тези знаци. При тях съществува риск, заради дребни и не особено съществени неща да си навлекат големи неприятности. Те ще бъдат със свръх-изострени нерви и не особено търпеливи към останалите и по всяка вероятност ще тръгнат да се изясняват с близък до тях човек, многократно влошавайки ситуацията.

Огнените знаци Стрелец и Лъв е много вероятно да имат любовни вълнения и да търсят близостта с човек, когото харесват. Много е важно да са внимателни да не прекалят и да притиснат другия прекалено, оставяйки го без достатъчно пространство.

Земните знаци Телец и Дева ще са силно ангажирани с обществения си имидж и дълго ще анализират впечатлението, което оказват на околните.

Въздушните знаци Водолей и Близнаци е възможно да получат важни съобщения, които силно да ги развълнуват. Ако написаното или казаното не им е много ясно е важно да си дадат време за реакция, а да не действат първо сигнално, понеже съществува риск от недоразумения.

Водните знаци Риби и Скорпион не е изключено да се впуснат в нощен живот и забавления. Добре е да внимават с алкохола, храните и напитките, които консумират, за да си навлекат здравословни неразположения в последствие.