На 17.07. в 21.30. часа настъпва Новолуние в знака Рак. Тогава движението на Луната, която отговаря за емоционалното ни състояние и подсъзнателните ни копнежи, ще съвпадне с това на Слънцето (таланти, изява, Его). Заради този съвпад е много вероятно на 17.07. и 18.07. да не сме особено стабилни емоционално и да имаме конфликт между съзнателните ни нужди и подсъзнателните ни желания. Не е изключено също така да сме доста едностранчиви в разбиранията си и да сме фиксирани в собствената гледна точка, до степен изобщо да не регистрираме чуждите аргументи. За това е добре да не изясняваме отношенията си с другите в периода и да не влизаме в ненужни полемики.

Знакът Рак отговаря за семейството, дома, грижата и сигурността. Именно заради това е важно през периода да избягваме ремонтите, местенията, разправиите с близки хора и прекомерните изисквания към тях, както и правенето на операции на стомаха, гърдите и половите органи.

Двата дни около Новолунието ще бъдат най-разнообразни и напрегнати за кардиналните знаци Везни, Овен, Козирог и Рак, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са вероятни спорове, на които ще им е трудно да устоят, но и които доста ще ги разстроят и развълнуват.

Рибите и Скорпионите ще имат желание да блеснат без да полагат особени усилия и поради тази причина може да нямат успех с изявите.

Водолеите и Близнаците по всяка вероятност ще имат работни ангажименти, но е важно да са прецизни, за да имат успех.

При Телците и Девите са вероятни проблеми с пътувания или средства за комуникация. Възможни са също така ангажименти покрай документация или близко обкръжение.

Лъвовете и Стрелците може да са силно разконцентрирани и разсеяни. При всички случаи ще имат работа за отмятане и ще им се наложи да положат известни усилия в тази насока.