На 13.03. в 13:20 часа движението на Луната, която отговаря за емоционалното ни състояние и подсъзнателните ни копнежи, ще съвпадне с това на Слънцето (таланти, изява, Его).

Ефектът от Новолунието ще се усеща най-силно от 12.03. до 14.03. Заради този съвпад не е изключено също да сме доста едностранчиви в разбиранията си и да сме фиксирани в собствената гледна точка, до степен изобщо да не регистрираме чуждите аргументи. За това е добре да не изясняваме отношенията си с другите в периода и да не влизаме в ненужни полемики.

Знакът Риби отговаря за творчеството, идеалите, състраданието, заблудите и объркванията. Именно заради това е важно през периода да избягваме ремонтите, местенията, разправиите с близки хора и прекомерните изисквания към тях, както и правенето на операции.

Трите дни около Новолунието ще бъдат най-разнообразни и напрегнати за подвижните знаци Риби, Дева, Близнаци и Стрелец, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са вероятни спорове, на които ще им е трудно да устоят, но и които доста ще ги разстроят и развълнуват.

Лъвовете и Овните по всяка вероятност ще имат работни ангажименти, но е важно да са прецизни, за да имат успех.

Раците и Скорпионите ще имат желание да блеснат без да полагат особени усилия и поради тази причина може да нямат успех с изявите.

Водолеите и Везните може да са силно разконцентрирани и разсеяни. При всички случаи ще имат работа за отмятане и ще им се наложи да положат известни усилия в тази насока.

При Телците и Козирозите са вероятни проблеми с пътувания или средства за комуникация. Възможни са също така ангажименти покрай документация или близко обкръжение.