Пролетта официално е тук — и с нея идва мощно Новолуние в Овен, в малките часове на 1 април. Насочено към повишаване на енергията ви, това новолуние ще повлияе на зодиакалните знаци по невероятен начин. Всяка планета е директна до края на април, осигурявайки инерцията, от която се нуждаем, за да управляваме енергията на новолунието през целия месец. Сега е моментът да се концентрирате върху желанията си и да бъдете отворени за това, което Вселената възнамерява да ви даде. Това новолуние е най-вълшебното начало - готови ли сте?

Това Новолуние в Овен може да ни донесе толкова много възможности да започнем отначало. С този тип енергия, която протича в момента, време е да бъдем смели и неудържими, докато вървим към най-високите си цели. Въпреки че определено ще искате да зададете някои сериозни намерения, също е важно да сте сигурни, че бързо ще последвате тези намерения с някои първоначални стъпки.

Всичко това е особено важно, ако сте един от четирите зодиакални знака по-долу. Ето какво могат да очакват тези специални зодии и как максимизират цялото това астрологично внимание.

Овен

Всяка година всеки знак получава едно специално новолуние. Мислете за това като за малък подарък за рожден ден, който ви дава време да засадите всички семена, които искате да проявите през следващите месеци. Новолунието през април е ваше, скъпи Овни. Сега е време да предприемете действия. Време е да започнете нещо ново, особено ако това е нещо, което ви носи радост и удоволствие. Как искате да се появите пред света, Овни?

Сега е моментът да обмислите тези въпроси и тъй като ви се дава възможност да направите корекции, които ви позволяват да блеснете в най-добрата своя версия. Също така е чудесно време да актуализирате гардероба си, да оправите косата си, да лакирате ноктите си и да направите всичко, което ви кара да се чувствате смели и уверени. Трябва да блестите, така че се уверете, че блестите възможно най-ярко. Така ще бъдете естествен магнит за всякакви възможности.

Везни

Партньорството е в ума ви това новолуние, Везни. Ще имате шанс да намерите близост във връзката си, ако сте в такава, и може би дори да започнете нова връзка, ако сте необвързани. С Меркурий и Хирон наблизо ще имате шанс да намерите по-задълбочено разбиране за това какво ви прави наистина щастливи и в безопасност във вашите взаимоотношения. Не само това, но също така можете да имате шанс да изразите всички възникнали чувства по начин, който улеснява приемането на партньора.

Може би дори може да привлечете някой нов, който да бъде с вас по начин, който никой преди не е бил. Някои ключови въпроси, които да си зададете това новолуние: Какво ви кара да се чувствате най-значими в една връзка? Кои части от себе си сте пазили от страх, че ще бъдете съдени? Как можете да бъдете по-приемащи към себе си? Сега е моментът да разберете тези аспекти от себе си, тъй като именно чрез разбирането им можете да стигнете по-близо до тези, които обичате, и да привлечете повече хора, които виждат тази яркост във вас.

Козирог

Домът е най-важното нещо за вас, Козирози. Отношенията ви със семейството ви, личното ви пространство и чувството ви за сигурност са на преден план. Направете равносметка на всичко, от което се нуждаете, за да се чувствате сигурни, защитени и щастливи у дома. Може дори да искате да прекарате това новолуние, записвайки всичко на хартия, за да го видите по-ясно.

Виждате ли, Козирози, вие сте емоционални същества, дълбоко усещащи всички неща, така че да имате място, на което да отидете и да се отпуснете насаме със себе си, е повече от важно за вас. Как можете да направите вашето пространство по-привлекателно? Какви отношения искате да подобрите или да прекъснете? Имате ли нужда да прекарвате повече време насаме със себе си? Сега е моментът да помислите за всичко това, да определите намерения и да направите стъпки към постигането им.


Рак

Това новолуние може да донесе някои интересни кариерни развития за вас, Раци. Кариерата ви носи ли ви радост и вълнение? Или, което е по-важно, чувствате ли, че кариерата ви е в съответствие с вашите ценности и емоционална сигурност? Ако не, страхотно: това новолуние може да ви помогне да тръгнете по друг път.

Така или иначе, то носи енергията, която може да ви помогне да прецените къде сте професионално и колко далеч (или близо) сте до най-голямата си мечта. Възможно е да се появят възможности, които да ви помогнат да видите по-ясно къде се намирате и къде искате да отидете. Нещо повече, Меркурий може да ви помогне да намерите точните думи, с които да поискате всички неща, от които се нуждаете, за да подкрепите професионалното си пътуване, а Хирон може да ви покаже от какви страхове е време да се откажете по пътя си към изобилието.