Наскоро НАСА обяви свободна позиция за „защитник на планетата“ и оттогава в космическата агенция са получили безброй кандидатури, но едва ли има по-оригинална и очарователна от тази на 9-годишния Джак Дейвис.

Писмото на Джак обиколи интернет пространството, след като приятел на семейството пуска писмото му в Reddit.

Ето какво пише малкия Джак в своята кандидатура:

„Казвам се Джак Дейвис и бих искал да кандидатствам за свободната позиция на защитник на планетата. Може да съм само на девет, но мисля, че съм подходящ за работата. Една от причините за това е, че сестра ми ме нарича извънземно. Изгледал съм почти всички филми за Космоса и за извънземни. Гледал съм и сериала „Агентите на ЩИТ“, надявам се скоро да гледам и „Мъже в черно“. В компютърните игри съм много добър. Млад съм, така че все още мога да се науча да мисля като извънземно.

Искрено ваш,
Джак Дейвис,
Пазител на галактиката,
четвърти клас.“

Писмото достига до д-р Джеймс Грийн, директор на отдела „Планетарна наука”. Той самият отговаря на малкия Джак:

„Уважаеми Джак ,

Разбрах, че си Пазител на галактиката и имаш интерес да станеш защитник на планетата. Това е страхотно!

Тази позиция е много готина и много важна. Става дума за защитата на Земята от малки микроби, които носим на Земята с проби от Луната, астероидите и Марс. Също така става дума и за защита на другите планети и луни от нашите бактерии, защото ние изследваме Слънчевата система отговорно.

Винаги търсим блестящи бъдещи учени и инженери, които да ни помагат, така че се надявам, че ще учиш здраво и ще се справяш добре в училище. Очакваме да те видим тук, в НАСА, някой ден.“