Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас са сред най-известните двойки в Холивуд. И двамата са родени на 25 септември и имат 24 години разлика.
Но въпреки това, те са известни с любовта си и силната си връзка. За да отбележим празника им, решихме да ви разкажем за красивата им любов.

Началото на историята

"Запознах се с Майкъл през 1996 година на филмовия фестивал в Довил. Казаха ми, че искал да се срещне с мен. Бях малко нервна, защото не знаех какво иска", разказва Зита-Джоунс по време на интервю.

След като общите им приятели Антонио Бандерас и Мелани Грифит ги представят един на друг по време на премиерата на филма "Зоро", двамата започват да си говорят.

"Посрещнах я в бара и се държах като истински джентълмен", разказва Дъглас.

Той добавя, че веднага е осъзнал, че иска да бъде с нея до края на живота си. Дори решава да ѝ каже, че ще бъде бащата на децата ѝ, но актрисата не се впечатлява особено и на следващия ден заминава за чужбина.

На актьора му отнема почти година, за да може да спечели сърцето на Катрин и тя да поиска да излезе на вечеря с него.

"Девет месеца по-късно все още говорехме с часове по телефона, имахме страхотни срещи, постоянно се чудех защо не сме заедно", споделя Зита-Джоунс.

Но с разцъфтяващата им романтика идва и неизбежното негативно внимание от страна на медиите относно разлика във възрастта им - цели 24 години.

За радост на почитателите на двойката, те не просто не се притесняват от това, но и след 2 години двамата се сгодяват. Месец по-късно пък обявяват, че актрисата е бременна с първото им дете.

Сватба за милиони

По-късно същата година двойката се жени в световноизвестния хотел "Плаза" в Ню Йорк. Сред поканените са Том Ханкс, Голди Хоун, Джак Никълсън, Брад Пит, Барбара Уолтърс, Стивън Спилбърг и много други, а най-важният гост е четиримесечният им син Дилън.

"Не приемам нищо за даденост. Когато гледам Майкъл, още се чувствам като младо момиче. Не мога да повярвам, че той е моята половинка", разказва Катрин.

Три години по-късно, малко преди раждането на второто дете на Катрин и Майкъл, двамата решават да се преместят на Бермудите, където да живеят спокойно и да отглеждат децата си.

Всъщност островът е толкова добро убежище от света, че дъщеря им Карис дори не знаела, че родителите ѝ са известни.

"Мислех, че баща ми прави палачинки. Не знаех, че е актьор", разказва тя.

Тайната на щастливия брак

Всички се чудим как двамата успяха да останат заедно. За скандалите и любовните раздели в Холивуд се пише много и никой не очаква, че която и да е било двойка може да издържи на напрежението.

Но Катрин и Майкъл успяха! Каква е тяхната тайна?

Откровеност и честност.

"Двамата с Майкъл сме изключително отворени към проблемите в брака. Ако искаме да сме заедно, не трябва да премълчаваме абсолютно нищо", казва Зита-Джоунс.

Днес двамата са женени цели 20 години и никога не са изглеждали по-щастливи.