Всяко едно момиче очаква бала от малка и ето той е съвсем близо! На първо място е важно да реши как точно иска да изглежда - прическа, грим, аксесоари, обувки и най-важното - рокля! За да се справим с този труден избор ще помогнат стилистите на онлайн магазин за дамски дрехи Twiggy Shop!

Изборът на рокля за бала може да бъде ограничен с дрескод, а може да бъде свободен. Във втория случай пред вас се открива разнообразие от кройки, цветове, материи и оригинални дизайнерски решения.

 

 Първият въпрос, който се появява е къса или дълга рокля? Разбира се, това е въпрос на личен вкус, тъй като всяка дължина има своите предимства.

Макси роклята ще направи образа женствен и елегантен. Добре подбраната кройка ще помогне да разкриете вашата красота, като подчертаете фигурата на точните места.

 

 Тънката талия може да се подчертае с впита кройка и с колан, а коремчето може да се скрие с помощта на висока талия. Не без причина шифонът вече няколко години не излиза от мода, защото такава лека, малко прозрачна материя е изключително подходяща за млади дами.

 Впитата кройка е подходяща за тези, които искат да подчертаят женствените извивки на тялото си, но не трябва да се забравя, че това е ученически бал. Дори изцяло затворена рокля с впита кройка може да изглежда вулгарно. За тези, които харесват и двата варианта, ще бъде подходяща рокля тип русалка - впита кройка, която се разширява от коленете.

 

 Рокли в мини или миди дължина? С тях със сигурност ще се чувствате удобно, тъй като те не ограничават движението. Късата рокля е подходяща за много различни поводи и няма да "отлежава" в гардероба.

А момичетата, които не могат да изберат между къса или дълга рокля, могат да заложат на рокля с А-симетрична кройка. Любопитно е, че вече се предлагат рокли тип "трансформер" с отделна пола. 

 

 

 Късата рокля предлага огромно разнообразие не само от материи, но и визии. Роклята може да бъда впита, свободна, с отворен гръб или рамене, с блясък или пайети, от шифон, букле, трикотаж, креп, кадифе и други материи.

Разбира се, можете да заложите на модел, който е по-сдържан и да заложите на интересни аксесоари. Например, рокля с волани ще направи образът нежен и лек, освен това визуално ще увеличи бюстът. А мини рокля в свободна кройка ще скрие дребните несъвършенства по тялото, без да ограничава движението.

 

 

 

 

 Рокля с А-симетрична кройка е свежо, оригинално и интересно решение. По този начин лесно можете да станете център на вниманието.

А-симетричната вечерна рокля е отличен за това пример. А сдържаната горна част с отворено рамо и свободно падаща пола с цепка е още един вариант за тези, които не могат да решат коя е подходящата за тях дължина. 

 Отделно внимание искаме да обърнем на пайетите, лурекс и всичко което блести. Не се притеснявайте да носите такива модели, но трябва да знаете, че подобен модел рокля не се нуждае от много аксесоари. Обувките, аксесоарите, прическата и дори гримът не трябва да бъдат крещящи. Единственото, което може да блести освен роклята, са очите ти. 

Тъй като най-страшният кошмар за една абитуриентка е да прилича на всички останали или да види съученичка в същата рокля. Ето защо оригиналната и уникална виия на роклята е от голямо значение. А уникалният принт е сигурен начин да привлечеш всички погледи.

В TwiggyShop дори най- претенциозната абитуриентка лесно ще си намери рокля. Сигурни сме, че нашите съвети ще превърнат избора на бална рокля в лесна задача. И не забравяйте - абитуриентският бал е вечерта, в която можеш да блестиш като истинска принцеса.