Знаем, че каменното сърце на Владимир Путин е било спечелено от няколко жени през живота му, въпреки опитите на известния като затворен президент да запази любовния си живот в тайна.

И тъй като последната му предполагаема любовница бе заснета да носи нещо, което много прилича на сватбена халка, светът отново обърна поглед към любовния живот на руския президент. Ето какво научихме:

Брак със стюардеса

Бившата съпруга на Путин, Людмила Путина, някога е работила като стюардеса - изключително желана работа в съветската епоха. Двамата се запознават в началото на 80-те години на миналия век, когато техен общ приятел ги кани на театър.

"Сприятелих се с Люда, бъдещата ми съпруга", спомня си Путин. "Разбрах, че ако не се оженя още две-три години, никога няма да се оженя. Макар че, разбира се, имах навика да водя ергенски живот. Людмила го изкорени."

Снимките от сватбения им ден на 28 юли 1983 г. "показват Путина, загърната в дълъг бял шал, а Путин - притиснат в черен костюм", пишат медиите.

През 80-те години двойката има две дъщери: Мария Воронцова сега е на 37 години и е ръководител на Института по изкуствен интелект към Московския държавен университет, а Катерина Тихонова е на 35 години и е детски ендокринолог. Те никога не са виждани публично с баща си.

Семейство Путин се разделят след 30 години

Семейство Путин обявиха раздялата си през 2013 г., три десетилетия след брака си. "Не е ясно кога точно бракът им е започнал да се разпада, но всички свидетелства сочат, че това се е случило заради различията в характерите им", пишат медиите.

Предполагаема афера с "чистачка, превърнала се в мултимилионер”

През 2020 г. независимата разследваща руска медийна платформа "Проект" публикува поредица от разкрития, които включват твърдението, че Путин е имал афера с жена на име Светлана Кривоногих по време на брака си с Путина, след като за първи път става президент през 1999 г. Сайтът описва  Кривоногих, като "чистачка, превърнала се в милионерска "любовница"" и твърди също, че Путин е баща на Луиза Розова, дъщерята на Кривоногих.

Слухове за връзка с олимпийска гимнастичка

Говори се, че Путин има връзка с Алина Кабаева, бивша олимпийска състезателка по художествена гимнастика и руска депутатка.

Той отрича да е имал връзка със златната медалистка, когато за първи път за предполагаемата им връзка съобщи "Московский кореспондент" през 2008 г. След публикуването на разкритията вестникът беше принуден да спре работа.

През септември 2013 г. политическият съперник на Путин Алексей Навални твърди, че Путин и Кабаева са се оженили, но говорителят на Путин отхвърля твърденията като ги описва като "интернет упражнение за разтоварване от скуката".

На Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г. и Путин, и Кабаева бяха забелязани да носят годежни пръстени, а Кабаева беше избрана за факлоносец на церемонията по откриването, което отново разпали спекулациите, че е любима на руския лидер.

Днес Кабаева е "широко смятана за майка на още едно поколение на Путин, което може би ще наброява четири или две деца, в зависимост от това на кои слухове ще повярваме", пише Форбс. Нито едно дете на Кабаева не е било публично потвърдено, "включително и неотдавнашните слухове за двойка близнаци".