И до днес много фенове на кралското семейство се съмняват, че принц Чарлз е бащата на принц Хари. Това се дължи на многобройните извънбрачни връзки на принцесата на Уелс, които самата тя е потвърдила. И тук се включват любителите на теориите на конспирацията. И така, заради аферата на Даяна с офицера от британската армия Джеймс Хюит, мнозина решават, че червената коса на принц Хари е пряка индикация, че той е син на Хюит, а не на принца на Уелс.

Най-заклетите фенове на принцесата на Уелс си спомнят, че един от нейните любовници е бил инструкторът ѝ по езда. Връзката им продължава дълго време и Даяна подарява на любимия си най-невъобразимите, скъпи и понякога предизвикателни подаръци. В крайна сметка романсът, който някога изглеждал „вълнуващ“, се изчерпва и до началото на 90-те години двойката се разделя. За мнозина обаче идеята, че един от синовете на Уелс може да е незаконороден, изглеждала интригуваща и заслужаваща интерес.

Слуховете за такава възможност по-късно биват опровергани от самия офицер. В интервю за „Daily Mirror“ той казва:

„Мога да разбера обществения интерес, но по времето, когато започна връзката ми с Даяна, Хари вече беше започнал да ходи. Вярно е, че червената коса изглежда като моята и, разбира се, хората казват, че е така. Никога не съм насърчавал тези сравнения и въпреки че съм бил с Даяна дълго време, трябва да заявя веднъж завинаги, че не съм бащата на Хари.“

Всъщност почти всички кралски биографи са сигурни, че връзката между Джеймс и Даяна започва през 1986 г., когато принц Хари вече е на две години. Романсът им продължава около пет години и нейно височество публично признава за връзката с Хюит в противоречиво интервю за „BBC Panorama“ през 1995 г. Въпреки това широката общественост вече била запозната с подробностите от тази история.

Също така много експерти посочват, че по време на втората си бременност принцесата на Уелс е била влюбена в съвсем различен човек - тя го нарекла "любовта на живота си". Става дума за нейния бодигард, Бари Манаки. Повечето от биографите на принцесата смятат, че това била платонична любов. Бодигардът на нейно височество Кен Уорф също заявява, че слуховете за бащинството на офицера са чиста измислица, което винаги е ядосвало Даяна. Подобно на иконома на принцесата, Пол Бърел, той настоява, че червената коса на най-малкия син на Уелс е семейна черта на Спенсър.

Мнозина обаче все още продължават да сравняват снимки на принц Хари и неговите възможни бащи на настоящата му възраст. На някои им изглежда, че синът на краля наистина прилича на майор Хюит, докато други смятат, че херцогът на Съсекс и наследникът на британската корона имат много повече общи неща, отколкото може да изглежда. През 2003 г. се разпространява слух, че британският таблоид „News of The World“ се е сдобил с кичур от косата на Хари и е направен ДНК тест, който показал, че Хари и Джеймс не са роднини.