Така наречените "токсични хора" няма да покажат истинската си същност пред вас в началото на връзката ви, когато любовните трепети са замъглили ясната ви преценка за хората около вас и най-вече за вашата половинка. Възможно е да забелязвате малки неща, които да накарат лампичката ви да светне, че нещо не е както трябва, но ако нямате опит с такъв тип личности, няма да отдадете внимание на знаците.

Когато любовните ви взаимоотношения с токсичния човек охладнеят и вашият поглед се избистри, тогава ще усетите техния контрол над вас и манипулацията, която ви прилагат и ще се чудите къде е отишъл онзи прекрасен човек, който сте избрали в началото. Неведнъж ще си зададете въпроса колко всъщност сте били глупави да се влюбите така сляпо в него.

Не губете надежда в себе си обаче - дори да се чувствате объркани и измамени, не винете себе си затова. Истина е, че токсичните хора са истински професионалисти в заблуждаването на околните какви са в действителност. Вие не сте глупавите, защото сте им повярвали, че са това, което казват че са. Но се пазете и бъдете внимателни. А и винаги може да се обърнете към своите приятели и познати за съвет дали случайно вече не сте жертва на такъв човек, ако ви е трудно сами да прецените ситуацията.

Възможно е обаче те също да не са разбрали за истинската му същност, и въпреки че им разказвате истории за моментите, в които ви е карал да се чувствате ужасно, те все още да мислят, че този човек е перфектен и това е невъзможно да се е случило. Всичко това ще ви се струва нелепо и ще се чудите как така само вие виждате истината. Но нали помните как той заблуди и вас?

Когато сте във връзка с токсичен човек, той ще ви кара да се чувствате несигурни и объркани, което ще ви докара до лудост. Но това за него не е достатъчно и той ще се опита да ви изолира от целия свят, тъй като когато нямате при кого да се скриете, ще се наложи да се върнете при него. Ще се налага да останете, тъй като няма да имате друг избор и това точно е неговата цел!

Затова, бъдете внимателни при избора си на партньор, защото е лесно да се подлъжете и да се влюбите в човек, който в началото е просто невероятен, а след това се превръща в най-големия ви кошмар. Токсичните хора са точно като хамелеони, които могат да се променят във всеки един момент, за да не развалят прикритието си и да ги разпознаете. Ако забележите дори и леки промени в държанието им към вас, ако стават все по-властни в напредването на връзката ви, по-добре си тръгнете първи и не оставайте с тях. Научете се да разпознавате истинската им същност, защото когато сте насаме, тя излиза наяве в целия си блясък и която ще погуби целия ви вътрешен свят, докато не ви разруши напълно.