Пеперудите са символ на свобода и красота. Много художници ги използват в своите произведения като вдъхновение или като основен елемент, именно поради асоциацията си със свободата и олицетворение на красотата в природата. Поради своята природа те символизират промяната и положителните резултати, които могат да възникнат с нея. Нашето подсъзнание, обаче възприема пеперудите по много различни начини. То анализира техните цветове, форми и композиции без да осъзнаваме какво означава това.

Днес сме ти приготвили един забавен личностен тест, за да разбереш какъв тип човек си според избраната от теб пеперуда. Просто разгледай картинката и се спри на тази, която ти допада най-много.

Пеперуда номер 1 – ти си чувствителна и честна

Ако си избрала тази красива пеперуда, това означава, че си чувствителна, честна и много романтична. Показваш състрадание към много хора, дори и на тези, които не познаваш, защото често се поставяш на тяхно място. Ти си много емоционална и винаги се интересуваш от нуждите и чувствата на други хора - толкова, че понякога пренебрегваш своите собствени. Да помагаш на другите е в твоята природа и си готова веднага да се втурваш да "спасяваш” някого. Въпреки това винаги трябва да се грижиш за себе си, тъй като споделянето на чувствата е нещо, с което се бориш. Не защото не искаш, а защото чувстваш, че натоварваш другите. Винаги трябва да имаш предвид, че твоите проблеми са толкова важни, колкото и тези на другите хора и трябва да се отнасяш към себе си също толкова красиво и любезно, колкото и към другите.

Пеперуда номер 2 - ти си смирена

Ако си избрала тази пеперуда, това означава, че си смирен и хармоничен човек. Имаш много спокоен характер и земна личност. Думата, която може да те определи, е "баланс" и се опитваш да го приложиш във всеки аспект от живота си. Смяташ, че поддържането на баланс между личния и професионалния ти живот е идеално за психичното ти здраве. Убедена си, че перфектният баланс е ключът към щастието. Може лесно да се паникьосаш, когато се сблъскаш с неприятна ситуация и губиш вяра доста лесно, без наистина да го признаваш. Хората около теб не могат да видят това, тъй като предпочиташ да скриеш чувствата си и да се отдалечиш, докато не се справиш със собствените си проблеми.

Пеперуда номер 3 - ти си творческа душа

Ти си човек, който вижда красотата във всичко. Докато много хора могат просто да видят цвете, ти виждаш цялата вселена в него. Харесва ти да анализираш всичко дори когато не е нужно. Това е твоят начин да разбереш живота. Това също те прави много логичен човек и повечето хора те смятат за много зряла. В работата си харесваш съвършенството и предпочиташ да пропуснеш краен срок, отколкото да се примириш с нещо средно навреме. Това те прави работохоличка, но не се притесняваш, защото обичаш това, което правиш. Намираш радост в малките неща, това за теб е целия свят и се опитваш да го покажеш на другите, които се стремят да те разберат.

Пеперуда номер 4 – ти си амбициозна

В училище са те описвали като най-успешната. Не задължително като някоя, който ще стане много богата, а като амбициозна, организирана и постигаща целите си. Вярваш, че имаш някаква цел и си готова да я намериш и да я надминеш, защото това определя личността ти. Не обичаш мързеливостта и общуваш с трудолюбиви хора, защото това ви свързва. Обичаш да се чувстваш сигурна и понякога това те кара да се страхуваш от провал. Именно той е най-големият ти страх, но чрез работата си винаги си доказваш, че си една крачка по-близо до целта. Понякога оставяш личния си живот настрана, но все пак не го забравяш напълно, а бързо се чувстваш виновна и се опитваш да се реваншираш на хората, които обичаш веднага щом разбереш как постъпваш. Това е така, защото дълбоко вярваш, че може да споделяш успеха си само когато около теб са тези, които обичаш.

Пеперуда номер 5 – ти си позитивно настроена

Ако си се спряла на тази пеперуда, това означава, че си жизнерадостен и ентусиазиран човек. Намираш радост във всичко, което правиш и винаги виждаш положителната страна във всяка ситуация. Твоята мечта и цел е да преживееш колкото се може повече неща, защото вярваш, че това е истинското значение на живота. Един от най-големите ти страхове е отегчението. Смяташ, че скуката е психически затвор и ако си ти се случи, докато целият свят чака да го откриеш, е най-лошото нещо, тъй като животът е много кратък и красив. Въпреки че успяваш да постигнеш нещата в подходящия момент, през повечето време се бориш да спазиш крайните си срокове. Опитваш се да направиш много неща наведнъж, като по този начин губиш фокус и в крайна сметка не си продуктивна, тъй като ентусиазмът ти пречи. Но тъй като това е огромна част от характера ти, именно то те кара да се открояваш и трябва да го приемеш, вместо да се опитваш да го промениш.

Пеперуда номер 6 - ти си човек на логиката

Ако твоят избор е тази красива пеперуда, това означава, че си много логичен и мъдър човек. Хората около теб винаги идват при теб за честни и конструктивни съвети или критика, защото знаеш как да разделяш емоциите си от дадена ситуация. Не си позволяваш да участваш емоционално в определени случки, защото вярваш, че това ще ти попречи да видиш какво е правилно и какво не. Освен това поставяш морала преди всичко. Винаги се стремиш да направиш правилното нещо, защото да имаш чисто съзнание е едно от нещата, които цениш най-много.