X

Пет приложения на бирата, за които не бихте се сетили!

от в 15:35 на 20.02.2013 в Свободно време | Интересно

Оцени тази статия:
Пет приложения на бирата, за които не бихте се сетили! Полина Ангелова

Пет приложения на бирата, за които не бихте се сетили!

Пет приложения на бирата, за които не бихте се сетили!

Бирата е не просто приятна и здравословна напитка, но и пръв помощник на всяка домакиня.

Какъв ли щеше да е животът без бира, се питат върлите й фенове. За много от тях тя е целогодишно удоволствие, от което не биха се лишили. Все повече жени предпочитат чаша бира пред вино или ликьор. Оказва се, че пенливата течност може да ни помогне в критични ситуации, да излъска любимите ни бижута и да направи косата ни мека като коприна.

 

1. Лъскава и обемна коса

Не бързайте да купувате скъпи маски и балсами, ако забележите, че косата ви е загубила своя блясък и мекота. Бирата ще я хидратира и ще я направи отново мека като коприна. За целта ще ви е нужна половин чаша бира. Долейте чашата догоре с вода и с масажни движения втрийте в корените. След няколко минути изплакнете обилно с вода.

 

2. Перфектен маникюр

Красивият маникюр е визитка за всяка поддържана жена. Когато ноктите ви започнат да се чупят, няма място за паника, а за спешни действия. Оставяйте ноктите без лак за по-дълго време и с тампон втривайте бира върху нокътната плочка. Правете го в продължение на няколко седмици и ще останете доволни от резултата.

 

3. Полирайте златните си бижута

Бирата ще помогне на любимите ви златни бижута да заблестят като нови. Оставете ги в съд, пълен с бира, за няколко часа. След това изплакнете и подсушете с мека кърпа. Полирайте леко, докато заблестят.

 

4. Погрижете се за стайните си растения

Стайните растения изискват много грижи, но ето че и тук бирата ще ви помогне. За да стимулирате растежа, ги полейте с малко бира. Само не прекалявайте. Няколко лъжици са достатъчни, за да стимулират растежа на растенията и да ги направят още по-красиви.

 

5. Излъскайте старите дървени мебели

Бирата ще помогне и при полирането на дървените повърхности у дома. Вземете един чист парцал и го топнете в съд с бира, след което внимателно полирайте мебелите.


Теми   бижута | бира | коса | маникюр | полиране | растения

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.