Проблемът със замърсяването на околната среда става все по-голям. Много компании се стараят да произвеждат продукти, които са от рециклирана пластмаса и са по-добри за природата и океана.

Има и такива с по-иновативно мислене, които успяват да съчетаят рециклираните материали със събрана от природата пластмаса.

За да помогне в запазването на планетата P&G представя на българския пазар Fairy Ocean Plastic - бутилка, която е направена именно от рециклирана от домакинствата пластмаса и такава, извлечена от Световния Океан.

Масовото производство използва само нови материали. Бутилката на Fairy Ocean Plastic се състои от 10% пластмаса, събрана при почистване на океаните и плажовете по света и 90% рециклирана от домакинствата пластмаса. Идеята за създаването ѝ е част от усилията на P&G за по-отговорно отношение към планетата.

Компанията иска до 2020 година да замени 90% от опаковките на всички нейни марки с рециклируеми, а до 2030 година те да са 100% рециклируеми и годни за повторна употреба.

Целта на Fairy Ocean Plastic е да се обърне внимание на проблема със замърсяването на водните басейните и да вдъхнови хората за по-активно участие в почистващи инициативи и рециклиране на битовите отпадъци в ежедневието.

Продуктът вече е наличен в България, а за покупката на всяка бутилка Fairy в периода 15.09 - 15.10.2019, P&G ще дари 1 лев на НПО ASORI в подкрепа на техните инициативи за по-чиста природа в България.

За да отпразнува представянето на новата бутилка Fairy Ocean Plastic на българския пазар, екипът на P&G в България и група доброволци почистиха плаж в близост до Созопол и Ловния парк в София.

Всяка стъпка в посока по-чиста планета има значение!