Когато домът ти е затрупан с всевъзможни вещи и не отразява същността ти, е трудно да се почувстваш наистина у дома си. Dama.bg ще ти помогне да подобриш обстановката около теб, за да почувстваш по-добре.

Да се чувстваш отлично в къщата или апартамента, в който живееш, е от огромно значение. Няма как да очакваш, че ще си починеш добре, когато нищо около теб не ти харесва. Какви са съветите на щастливите хора, за да превърнеш жилището в дом

Не оставяй ненужни вещи навсякъде

Имаш ли чувството, че всички пръснати вещи в апартаменти ти те задушават? Това чувство не е никак странно, имайки предвид, че постоянно ти пречат. Вместо да се ядосваш, би ти отнело много по-малко време и енергия, за да ги разчистиш.

Закачи любими вещи по стените

Снимки с любими хора, хубави спомени, спечелени награди от различни състезания – всички те трябва да бъдат изложени на видно място, за да ти напомнят за хубавите изживявания. Тъкмо тези спомени ще те накарат да се усмихваш по-често.

Изрази същността си

Винаги си искала да боядисаш стените червени, да направиш странен шкаф или пък да седиш на стол с причудлива форма? Направи го! По този начин ще придадеш допълнителен уют на дома, защото той ще отразява теб.

Място за релакс

Избери някое кътче в жилището, в което можеш да си почиваш винаги и всякакъв начин. Това ще бъде твоето специално място, което ще те кара да се отпуснеш. Независимо дали ще избереш дивана, или ще превърнеш някой кът в малката ти лична библиотека с хубаво кресло и отлична светлина, това място ти е необходимо.

Обзаведи жилището с растения

Много хора казват, че не харесват растения и това е причината, поради която не смятат, че са им необходими у дома. Всъщност е добре да имаш поне няколко вида растения в дома си, защото те ще освежат обстановката и ще накарат ума ти да превключи на по-бавна скорост. Изборът е много голям, така че може да избереш и цветя, които не изискват специални грижи.

Почиствай редовно

Нали не си мислиш, че някой друг ще свърши тази задача? Почистването на дома е задължително и трябва да се извършва поне веднъж в седмицата. Определи ден, в който ще почистиш жилището. Може да помолиш половинката ти да ти помогне, за да превърнете почистването и в приятно занимание.

Намери правилните решения за съхранение

Един от най-големите проблеми във всяко жилище е малкият гардероб. Вече можеш да намериш много предложения за по-добро съхранение на дрехите, обувките и аксесоарите. Представи си колко много време ще спестиш, ако не ти се налага всяка сутрин да ровиш в гардероба по минимум 5 минути.

Избери свещи с любими аромати

Със сигурност знаеш за теорията, че има аромати, които ти напомнят за приятни преживявания и помагат на мозъка ти да се настрои на положителна вълна. А ароматните свещи ще ти послужат и като част от декорацията на дома.