Време е лицето ви да се „изправи“ пред фактите - това не е добър момент за вашата кожа. Замърсяването на въздуха се увеличава в много страни, смогът прониква в кожата, имате нужда от слънцезащитен крем, за да я предпазите от UV лъчите, а преработените храни изобщо не я подхранват. Ето защо е по-важно от всякога да се грижите за лицето си и един метод, който работи, е да почиствате с пари. Това може да успокои и да „преобърне“ щетите по кожата. Споменахме ли, че е безплатно?

Искаме да споделим някои предимства, които ще изпитате в кожата на лицето си, ако я почиствате с пари редовно.

1. Премахва и почиства натрупаните замърсявания и продукти от порите ви

Когато запарявате лицето си, топлината на водната пара отпуска порите ви, карайки ги да се разширят. Когато се отворят, тъмната мръсотия и себума, които се натрупват в тях, ще се премахнат. Често тази мръсотия плава във въздуха около нас. Помислете за качеството на въздуха във вашия град и всички произвеждащи смог и газ автомобили. Помислете за всички овлажнители, грим и слънцезащитен крем, които носите ежедневно. Има и себум, мазното вещество, което покрива кожата ви. Всички имаме нужда от него, той овлажнява и защитава кожата ни. Въпреки това, твърде много себум може да доведе до изобилие от пъпки. Като запарим лицето си, можем да ограничим количеството себум, което предизвиква нежелани резултати. Освободете порите си и крайният резултат ще бъде чисто и блестящо лице!

2. Лицето ще се изчисти от бактерии и мъртви клетки, които причиняват акне

Кожата е най-големият орган на тялото ни и подобно на повечето от него, тя преминава през постоянен процес на регенерация, карайки мъртвите бактерии да се натрупват по лицето. Тази бактерия е напълно здравословна - няма причина да се притеснявате за неблагоприятни ефекти, които може да има върху тялото ви. Въпреки това, може да изглежда неприятно. Също така, мъртвите бактерии заемат място и може да не позволят правилна оксигенация на кожата ви. Когато запарите лицето си, премахвате някои от мъртвите бактерии, прочиствайки пътя за по-сияен вид.

3. Лицето ще получи повече кислород

Някои хора може да искат да избегнат запаряването, като тези, които страдат от алергии, като например розацея. Отново, това се дължи на това, че има твърде много себум, който кара кожата да изглежда червена и раздразнена. Това е така, защото едно от най-големите предимства на паренето на лицето е разширяването на кръвоносните съдове, което дава на лицето значително увеличение на кислорода. И за огромното мнозинство от нас, когато сте свършили със запаряването и изглеждате червени като омар, радвайте се! Това означава, че сте дали кислород на лицето си.

4. Появата на бръчки ще се забави

Всички знаем, че бръчките са нещо, което милиони жени искат да отложат. Сред хилядите обещани лекове са 2 подкрепени от науката съставки, известни като колаген (който можете да намерите в неща като желе и азиатското ястие агар агар) и еластин. Ако не ви допада да ядете колаген, парата може да бъде чудесна алтернатива. Правенето на това на лицето ви ускорява циркулацията, като по този начин засилва производството на колаген и еластин, придава ви еластична кожа и забавя появата на бръчки.

5. Ще започне да се хидратира естествено

Освобождаването на всичкия този себум и мазнина принуждава тялото ви да произвежда повече натурални масла, които овлажняват кожата и повишават нивата на хидратация. Освен това, паренето увеличава пропускливостта на кожата ви, така че позволява на влагата да преминава през нея.

6. Ще абсорбира по-добре продукти за грижа за кожата

Паренето на кожата не е пълно лечение, но трябва да се разглежда като съществена част от цялостния режим на грижа за кожата. Страхотното нещо при него е, че ще получите повече от всички онези кремове, лосиони и почистващи препарати, които често нанасяте на лицето си. Това предимство се дължи на засилената циркулация и оксигенация на кожата. Тъй като порите са свободни, могат да абсорбират повече. Тъй като кръвообращението ви е по-силно, лицето ви ще реагира по-добре на продуктите. И накрая, тъй като кожата ви е добре овлажнена, когато добавите серуми, те ще имат по-съществено въздействие.

Имате ли съвет за милион долара, който искате да препоръчате за подобряване на грижата за кожата? Опитвали ли сте почистване с пара? Доволни ли сте от резултатите?