Декември е почти към края си! Ако вече си започнала да планираш отпуската с половинката или пък поредната шеметна екскурзия с твоите момичета, имаме добра новина - списъкът с официалните почивни дни за идната 2019 година е вече тук:

Отново правилото за неотработване на почивните дни се запазва, а ако национален празник се пада през уикенда, понеделникът бива почивен ден.

Очаква се първата по-голяма почивка да бъде е около 3.03. Тъй като Националният празник се пада в неделя, ще се почива и в понеделник, на 4.03., или общо три почивни дни. 

Следващата по-дълга почивка е за Великденските празници или от 26 до 29 април включително, общо 4 дни. 

1 май е Ден на труда и на международната работническа солидарност и ще се почива само на него. 

Гергьовден през 2019 година се пада в понеделник, 6 май, което значи че сливането му с уикенда отново ни дава възможност за по-дълга тридневна почивка или от 4 до 6 май включително. 

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, 24 май, се пада в петък, което означава, че ще почиваме от 24 до 26 май включително.

През септември ще почиваме 2 пъти по три дни: 6 септември, петък, е Ден на Съединението и ще почиваме от 6 до 8 семптември включително; за 22 септември пък, който е Ден на Независимостта на България и се пада в неделя, ще почиваме от 21 до 23 септември включително.  

Коледните празници, 24, 25 и 26 декември, се падат вторник, сряда и четвъртък, което означава, че няма да имаме допълнителни почивни дни.

Неработен остава и първият ден от новата 2020 година, 1 януари