Лятото се задава, което означава, че скоро ще извадим банските, късите панталонки и потничета, но е ясно, че всички сме прекалили с похапването по време на студените месеци. Не се обвинявайте твърде сурово за това, защото учените са установили, че трупането на килограми през зимата е инстинкт за оцеляване, наследен от нашите прадеди.

И все пак сега е време да свалим някой и друг килограм и да се погрижим за кожата си, затова ви представяме 8 лесни съвета за красота, с които ще се подготвите за лятото.

1. За кожата на лицето

През зимата кожата на лицето е по-уязвима и страда заради ветровете, студения и сух въздух, заради резките промени на температурата и т.н. Затова е важно да се погрижим за кожата си преди лятото. Забравете за интензивните скраб процедури, които само ще наранят изтощената ви кожа.

Вместо това използвайте домашно направен тоник или лосион, с който да почистите лицето си. За мазна кожа използвайте отвара от метличина, магданоз или розмарин. Ако имате суха кожа, най-много ще ви помогне лайката.

2. За кожата на тялото

Ниските температури, както и климатиците, изсушават кожата ни и тя изглежда изтощена и дехидратирана. Затова е важно сега да ѝ обърнете особено внимание и да използвате хидратиращи лосиони. Ако си нямате любим, ще ви кажем, че кокосовото масло е чудесно натурално средство за хидратация.

3. За зоната на бикините

Бръсненето е най-лесният и евтин начин да се обезкосмите в тази зона, но тогава може да получите сърбеж, а ако имате много тъмни косми, малките черни точици, които остават след бръсненето, ще са почти видими.

Другият вариант е кола маската, но не забравяйте да използвате ексфолиант и в тази зона, за да избегнете появата на враснали косъмчета.

За да премахнете тъмните петна в тази област, се препоръчва да нанасяте хидратиращ крем след къпане. Има и специални лосиони, които хем премахват тъмните петна, хем предотвратяват появата на враснали косъмчета.

4. За подмишниците

Ако искате подмишниците ви да изглеждат по-светли и в същото време да забавите появата на косми в тази област, използвайте този домашен избелващ крем:

Необходими съставки:

  • 2 чаени лъжици куркума
  • 1 чаена лъжица сода
  • 3 чаени лъжици мед
  • сокът от половин лимон

Смесете съставките до образуването на гъста паста. Преди да нанесете крема, уверете се, че подмишниците ви са напълно чисти. След нанасянето оставете пастата за 20 минути и след това я измийте. Накрая намажете подмишниците с хидтратиращ крем.

5. За плосък корем

Едно от най-ефективните упражнения за плосък корем е „подаването на топката“. Легнете по гръб с изпънати крака и вземете топката в ръце. Повдигнете ръце над главата и после ги насочете в посока към краката, през това време вдигнете крака, за да посрещнат топката. Поставете топката между глезените и бавно я сложете на пода, докато държите краката изпънати.

Повторете упражнението 10-12 пъти. Опитайте се да държите кръста и гърба опрени в пода, докато правите цялото упражнение.

6. За паласките

За да се отървете от паласките, може да пробвате тези простички упражнения:

Буболечката

Легнете по гръб на пода. Ръцете са вдигнати нагоре, перпендикулярно на пода. Повдигнете краката към гърдите, при коленете трябва да се образува ъгъл от 90 градуса. Бавно преместете лявата ръка зад главата, а в същото време изпънете десния крак, без да докосвате пода. Върнете ръката и крака в изходна позиция и повторете упражнението с другата страна.

Повторете упражнението 10 пъти за всяка страна.

Усукване

Легнете по гръб със свити към гърдите колене, поставете ръце зад главата. Притиснете лявото коляно към гърдите, докато изпъвате десния крак и в същото време насочете дясното рамо към свитото коляно. Приближете рамото и коляното два пъти, после се върнете в първоначалната позиция.

Повторете упражнението 20 пъти за двете страни.

7. За дупето

Мускулите на дупето са най-голямата мускулна група в тялото и се нуждаят от много упражнения, за да изваете сочно и стегнато дупе. Клековете са едно от най-простите и ефективни упражнения, така че може да заложите на тях.

Тук обаче ще намерите още 5 перфектни упражнения за дупе.

8. Диетата

Ако искате да влезете във форма за лятото, освен за упражненията, трябва да помислите и за диетата ви. На първо място се уверете, че пиете достатъчно вода. Увеличете приема на диуретици, като краставица, лимон, зелен чай и др. Намалете приема на преработени въглехидрати, като хляб и паста. Намалете приема и на алкохол, защото обикновено алкохолните напитки съдържа доста калории.