След публикуването на мемоарите на съпруга й, Меган остава изненадващо тиха. Защо херцогинята не коментира биографията на принц Хари и не говори за живота в Двореца?

Докато принц Хари посети всички водещи токшоута, за да популяризира новата си книга „Spare“/Резервен/, съпругата му запази мълчание – нито се появява публично, нито прави публични изявления. Един британски колумнист дори попита риторично къде е Меган, докато мемоарите на съпруга й изпълват рафтовете на книжарниците. Сара Вайн нарече очевидното отсъствие на херцогинята „нехарактерно“, на фона на продажбите на биографията на принц Хари, които рязко скочиха. В своята колонка в „Мail on Sunday“ Сара пита: „Къде е Меган?“ „Въпросът ми не е свързан с участието й в създаването на книгата – в края на краищата пръстовите й отпечатъци са навсякъде…“. „Имам предвид физически къде е тя?“ От няколко дни няма никаква следа от нея в публичното пространство. Което наистина е много нехарактерно. Обикновено тя никога не се отделя от [принц] Хари. Тя е почти хирургически пришита към него, виси от него като допълнителен придатък“.

По думите на Вайн 41-годишната американка рядко може да бъде видяна без дежурната й „замръзнала усмивка“. „Меган изобщо не е човек, който би пропуснал възможността да покаже на света своята приказност. И в крайна сметка каква по-добра възможност за нея да блесне за пореден път от времето, когато дългоочакваните откровени мемоари на любимия й съпруг са публикувани, когато цялото внимание на пресата е насочено към него “, пита колумнистът. Вайн добавя, че херцогинята навярно би искала „твърдо да застане до своя мъж и да го подкрепя, докато той е подложен на неизбежната буря от критики“, би искала да бъде „в епицентъра на събитията“. Журналистката е уверена, че „не е в природата на Мегън Маркъл сама да се отдръпва от светлината на прожекторите“.

Пишейки за "спада" в популярността на двойката, по-специално на интереса към принц Хари, Сара добавя, че в скорошна анкета на YouGov обществеността постави по-малкия син на Чарлс III дори "под принц Андрю". Но въпреки резултатите от проучването мемоарите на херцога на Съсекс станаха най-продаваната книга в жанра нехудожествена литература.

Макар че през последните дни Меган не се е появявала публично, високопоставен източник в издателските среди твърди, че ръководството на Penguin Random House, издателството, което публикува мемоарите на принц Хари, е било толкова поразено от невероятния успех на книгата, че е било  „запалено“ от идеята по-бързо „да пусне“ печатна версия на събитията, описани от гледната точка на Меган.

Съвсем наскоро принц Хари заяви в интервю, че е изрязал много подробности от ръкописа си, като обясни, че неговите мемоари от над 400 страници първоначално са били дълги 800 страници и „може да са били две книги“. И херцогът, и херцогинята на Съсекс подписаха договор за четири книги с издателската къща Penguin Random House на стойност 20 милиона долара. В допълнение към личните си мемоари, Хари и Меган работят заедно върху книга за "лидерство и благотворителност", а херцогинята работи и върху уелнес проект.

По последни данни в деня на излизането на книгата "Spare"/миналата седмица/ от нея са били продадени цели 1,4 милиона копия. Източник на Express потвърди: „Като се има предвид успехът на „Spare“, мемоарите на Меган сега са ни основен приоритет“.