Алармата звъни. Snooze първи път. Пак звъни. Snooze втори път. Ии пак… добре, де!

Поглеждам към часовника си. Преди няколко дни пристигна моят Samsung Galaxy Active2 и вече не мога без него. Цяла нощ е бил на китката ми и благодарение на приложението Samsung Health всяка сутрин разбирам дали сънят ми е бил пълноценен. Ставам, действително съм добре отпочинала.

Galaxy Active2 има 1.2-инчов кръгъл super AMOLED дисплей и алуминиев корпус, а каишката е от нежен и приятен за ръката материал. Освен че е много функционален и полезен в ежедневието ми, той е безспорно много красив аксесоар.

Стига сме се разсейвали, хайде да закусваме. Приложението Samsung Health ми предлага възможността да задам целеви калории за деня си, както и да следя колко вода или напитки с кофеин приемам. Мога да използвам тази функция, както от своя Galaxy A71, така и директно от смарт часовника си. В момента не съм на хранителен режим, а и не пия кафе, но пък ми е важно да приемам много вода, така че натискам плюсчето и готово!

Кучето ми вече ме чака за разходка, затова бързо обличам спортни дрехи и излизаме. Докато я разхождам, имам навика да тичам заедно с нея, а и дори да правя клекове или напади на поляната. Ето защо не взимам телефона си със себе си - нямам къде да го държа. Но пък винаги нося своя Samsung Galaxy Active2, който е супер удобен, тежи едва 30 грама, а и записва цялата ми тренировка. По-късно Samsung Health се синхронизира с устройствата ми и имам цялата информация и на телефона си, като е възможно и обратното.

Часовникът автоматично показва 7 основни активности. Но ако искам да запиша специфичен вид тренировка като клекове или напади например, е нужно просто да натисна бутона „Work out“, който съм сложила за заглавен, и да избера какво ще правя от измежду 39 възможности в менюто. Освен това часовникът анализира и пулса ми.

И въпреки че не взимам телефона със себе си на сутрешната си разходка, се наслаждавам на любимата си музика благодарение на Galaxy Active2. Друг най-добър приятел са моите Galaxy Buds+. Сигурно ще си кажете, че са обикновени безжични слушалки - аз също мислех така. Но всъщност предлагат много повече от слушането на музика. Слушалките имат двупосочни говорители и 3 адаптивни микрофона, това ще рече, че, когато говоря например, няма да има нужда да викам, тъй като двата външни микрофона ще направят така, че гласът ми да изпъква на фона на останалите шумове. Често се възползвам от тази функция. Докато тренирам с кучето, обаче, важно за мен е и друго предимство на Galaxy Buds+ - регулирането на околния шум. Трябва винаги да съм нащрек - може да има котка, може да има друго куче, може да идва кола, може да приближава някой познат съсед, с когото да разменим 2-3 думи. Вместо непрекъснато да свалям слушалките си, мога просто да увелича външните шумове като едновременно слушам любимата си музика.

След тренировката влизам да си взема бърз сутрешен душ. Да, директно с часовника, неводоустойчивите устройства вече са отживелица, а моят Galaxy Active2 има и water lock mode. Когато го включа, не се притеснявам, че без да искам ще кликна нещо или още по-лошо - да се обадя на някого. Удобно е да нося часовника, дори когато си взимам душ, защото не се отвявам с времето. Все пак не искам да закъснея за работа, а и получавам известия, когато някой ме търси. Мога дори да си пусна музика през Spotify и да пея под душа!

Все още работя от вкъщи и е време да се захващам с професионалните си задачи. Трудно е да не се разсейвам у дома, затова винаги оставям телефона си настрана, за да не скролвам безцелно из Instagram. Преди този навик ми костваше много пропуснати повиквания и нотификации. С Galaxy Active2 ми е далеч по-лесно да работя и същевременно да съм на разположение на любимите си хора: мога да избера кои нотификации на получавам на ръката си и от кои нямам нужда. Освен това „оставянето настрана“ на телефона води до проблем - често не мога да си го открия. С часовника е въпрос само на едно докосване на екрана да накарам моя Galaxy A71 да позвъни.

Обичам да нося и своите Galaxy Buds+ по време на работния ден - разбира се, че са страхотни и за обикновеното слушане на музика, но и са супер удобни при конферентни разговори и срещи. Все ми се налага да отида до кухнята да си налея чаша вода или пък да видя какви ги върши кучето, или да взема храната от доставчика. Когато това се случи, няма нужда да излизам от срещата, защото безжичните слушалки ми позволяват да се движа спокойно.

Моят Galaxy Active2 ме подсеща да се раздвижвам, когато съм седяла прекалено дълго пред компютъра. Научих се да използвам това време да разчистя малко вкъщи, да си поиграя с кучето или просто за кратък стречинг. Тук може би е моментът да споделя, че Galaxy Active2 има т.нар. рамка за навигация - много забавна функционалност, която ти позволява да преминаваш през различните екрани като плъзгаш пръст по ръба на дисплея на часовника. Удобно е, когато си почивам и искам да погледна нещо супер, ама супер бързо.

Когато излизам след работа, винаги съобразявам цветовете на „лицето“ на часовника с облеклото си. През моя Galaxy A71 и приложението Galaxy Wearables мога да използвам функцията My Style - снимам дрехите си, а след това се появяват няколко предложения за „лица“ на часовника, които да си пасват с тях. Galaxy Active2 е страхотен аксесоар за всеки повод. Няма нужда да го зареждам преди да изляза, защото батерията му е 340 mAh и издържа достатъчно, без значение от това колко тренирам.

След целия този дъъъъълъг ден си лягам и оставям часовника да „спи“ върху безжичното си зарядно… или пък не. Когато има достатъчно батерия, го оставям върху китката си, където той подробно следи за качеството на съня ми - функция, която няма нито един друг смарт часовник. Ех, а го мислех за една обикновена глезотийка, но се оказа, че просто не съм осъзнавала колко всъщност ще ми е нужен.

Преглеждам набързо Samsung Health на моя смартфон Galaxy A71 - супер, била съм активна днес. Е, значи е време да ви казвам „лека нощ“!