Помните ли малкото момиче, което беше символ на надеждата във филма на Спилбърг - "Списъкът на Шиндлер"? Днес тя е вече голяма и продължава да олицетворява надеждата, като помага на украинските бежанци в Полша. 

Оливия Дабровска е само на четири години, когато изиграва ролята на "момичето с червеното палто" в касовия филм "Списъкът на Шиндлер", който разказва истинската история на Оскар Шиндлер, който е успял да спаси над 1200 евреи по време на ужасния холокост. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Arthunter999 (@arthunter999)

 

Тя сякаш е родена под знака на добротата и е създадена да разнася обич и надежда на хора, които са изпаднали в тежка ситуация, като украинските бежанци. И го прави от цялото си сърце и душа, без да иска нищо в замяна и се надява да има повече такива хора като нея.

Оливия е за пример сред своите връстници, а и не само. 

Тя самата казва, че е потресена от това, което е видяла, помагайки на хората в нужда и дори не може да намери точните думи да опише ужасът и страданието на тези невинни души. 

Това е и една от причините да започне да помага на бежанците от Украйна, казва, че не е много, но се старае да помогне с каквото може. Все пак всяка протегната ръка е от значение, всяка помощ е важна и нужна. Нека последваме нейния достоен и красив пример, който дава зрънце надежда на всички ни.