Помните ли, когато през януари 2016 г. Аня Рингрен Лоувен спаси умиращо от глад нигерийче и малко по-късно го осинови, като му даде името Хоуп? Снимката, на която тя дава вода на кльощавото дете, обиколи света и разплакаха много хора. Оттогава Аня е спасила много деца и ежедневно се опитва да повиши осведомеността за проблема с магьосничеството.

 43-годишната дама, която работи за организацията "Земя на надеждата", която спасява изоставени деца в Нигерия, обявени за "вещици" се погрижи за друго момченце, открито голо в и изоставено в храстите от нейна колежка. Аня обяснява, че коронавирусът в Нигерия е увеличил броя на случаите, в които децата са обвинени, че са вещици и поради тази причина са изоставени от родителите си.

"Детето, което намерихме голо, малтретирано и захвърлено в храстите, прекара цели 10 дни в болница. Рентгеновите снимки показаха колко жестоко е било бито. За жалост, през последните месеци всички ние наблюдаваме тревожно увеличение на нечовешко насилие над деца, обвинени в магьосничество поради пандемията. Самопровъзгласилите се пастори и така наречените "вещици" твърдят, че децата "вещици" са донесли коронавируса в Нигерия. Кога ще спре това безумие? Все още не знаем много за детето, но му даваме цялата си любов. Понякога го боли толкова много, че плаче по цяла нощ. Друг път се смее и изглежда, че се подобрява. Променя се от ден на ден.", споделя Лоувен.