Никой родител не бива да избира между това да прекара време с детето си или това да се върне на работа! Балансирането между двете и без това е трудно, дори в най-благоприятните моменти. Не бихме могли да говорим за никаква справедливост обаче, когато една майка тъкмо е родила своята рожба и почти веднага след това е принудена да се върне на работа! За жалост обаче, в Америка има случаи, в които доста често се налага майките да се върнат на работа, буквално дни след като са дали живот. Това е не само тъжно, но и много несправедливо.

Ребека Шумард, която се нарича @edensmomma10_12 в TikTik, стана известна, след като засне как плаче заради реалността, с която й се налага да се сблъска, дни след като е станала майка. Тя сподели как е трябвало да се върне на работа само 12 дни след като е родила дъщеря си Идън и то преждевременно в 27-ма седмица. Това е повече от потресаващо, но в крайна сметка всичко се развива добре, защото на света все пак са останали добри и мили хора.

САЩ си остава единствената богата страна, която няма добре уредено майчинство за майките. Едва 21 % от работещите жени имат право на платен отпуск по майчинство. Междувременно много родители имат право само на 21 седмици и то неплатен отпуск и то, ако имат късмета да работят в компания с повече от 50 служители. 

Медицинската сестра Холи Д. коментира следното: "В 27 седмица, бебето току-що завършва 2-ри триместър и се счита за много недоносено, въпреки че в повечето случаи родените тогава бебчета се считат за напълно жизненоспособни деца. Пациентка с анамнеза за преждевременно раждане се счита за много рискова. Недоносените бебета пък са изложени на по-висока заплаха от не добре развити бели дробове, усложнения при регулиране на температурата, мозъчно кървене, различни инфекции, които могат да доведат дори до смърт".

Медицинската сестра допълва, че на бебе, родено в 27-ма гестационна седмица, задължително се назначава още болничен престой и тъй като това е критичен период за новороденото, то има незаменимата и задължителна нужда от майка си и баща си, които съответно трябва да имат по-дълъг отпуск в случай на подобна критична ситуация...