Няма съмнение, че това да си самотен родител върви заедно с огромен списък от трудности и очаквания, които трябва да покриеш. Голяма част от тях са срещите - особено когато децата ви са малки, а ти се опитваш все пак да не забравиш, че си човек и имаш нужда от любов.

Пред CBS Mornings обичаната Дрю Баримор говори открито за това какво е да бъдеш самотна майка на две момиченца, Франки на 7 и Олив на 9, и че изпитва огромни трудности да излиза по срещи с мъже, когато трябва да се грижи и за децата си.

"Не знам как да излизам по срещи, когато съм с децата си. Все едно не съм на този етап. Имам две малки момичета и просто сякаш не знам как трябва да се случи това. Мисля си, че не искам да водя хора у дома", каза Дрю. "Ще ми отнеме много време, за да срещна някой, който да опозная и едва тогава да преценя, че мога да го запозная и с децата си", допълва тя.  

Сърцераздирателно е да гледаме как тази страхотна актриса, жена и майка плаче и е толкова уязвима, но това, за което говори, всъщност е важна част от животите на толкова много самотни родители - особено тези, които са разведени или овдовели. 

"Никога до този момент не съм си позволявала емоциите да вземат връх и дори не съм признавала пред самата себе си, че е наистина трудно да бъда самотна майка. Никога не бях осъзнала и казала на глас, че не знам как да излизам, докато отглеждам сама децата си", казва още актрисата във видеото.  "Да, ходя на случайни срещи, но това е само от последните две години. Отне ми четири години, за да приема, че аз също съм човек и имам нужди, но тогава пък дойде пандемията..." 

Според изследване на Pew Research Center през 2013 г. четири от 10 нови брака са били повторни. Проучването показва, че жените изглежда не искат да се омъжат повторно толкова, колкото мъжете. По-голямата част от разведените или овдовелите мъже през 2014 г. (65%) пък са отворени към идеята за повторен брак, но само 43% от дамите биха се впуснали в подобно преживяване.

Самата Баримор казва, че няма никакъв интерес отново да бъде булка и би предпочела да се среща с мъж, който е на същото мнение като нейното, а не тепърва да иска брак и деца. "Да, може би бих живяла отново с някого, но имам деца и на този етап ми се струва невъзможно. Никога, никога, никога, никога няма да се омъжа", категорична е тя.