Добре, необвързана си. Може би това е нещо ново за теб, може би си била необвързана през целия си живот (като мен). Така или иначе най-вероятно си задаваш въпроса: „Защо? Какво не е наред с мен?”.

Но, мило момиче, всичко с теб е наред. Връзките са трудни, непредвидими, сложни и всяка една е различна. Изграждането на качествени взаимоотношения изисква време, в което да се опознаеш с половинката си. Много е важно да разбереш, че понякога хората не са това, за което се представят и често са „мрачни и объркани”, както казва Мередит Грей (от сериала „Анатомията на Грей”).

Както повечето хора и ти имаш минало, което те е оформило в човека, който си днес. Различните преживявания обаче, често могат да доведат до страх от сближаване и други емоционални проблеми. Ако си като мен, може да имаш всякакви проблеми с обвързването.

Възможно е да имаш затруднения да изразяваш чувствата си адекватно, отново заради стари рани. Често, след края на една връзка, ставаме „сложни и трудни” за разбиране. Това е напълно естествено - трудно е да покажеш любовта си, заради страха, че ще бъдеш отхвърлена.

Да, може би не си лесна за обичане, но това не е причината да си необвързана. Била си наранявана не един път в миналото и това те е накарало да пораснеш. Знаеш какво искаш и какво заслужаваш и не трябва да се съгласяваш или да се примириш с нищо по-малко от това, което търсиш. Необвързана си, защото все още не си намерила човекът, който отговаря на твоите очаквания и няма нищо лошо в това.

Защо да си губиш времето с връзка, която не върви и не се развива наникъде? Животът е твърде кратък за това. Времето, което прекарваш сега, когато не си обвързана, ще ти позволи да продължиш да израстваш в по-добра версия на себе си, без да губиш времето с човек, с който нямаш бъдеще. Когато имаш възможност да станеш независима, ще си свободна да станеш още по-красива и щастлива.

Ще ти го обясня така: Представи си две фиданки от дъб. Ако са засадени твърде близо, те ще се конкурират за ресурси като вода и почва и ще загубят възможността да израстат толкова големи, колкото, ако са били засадени на по-голямо разстояние. Нека корените ти да се простират надълбоко, клоните ти да достигат далеч и да порастат толкова високи, че да достигнеш небето. Колкото повече научаваш за себе си, толкова по-лесно ще обичаш някой друг.

Ако получавах по един лев всеки път, когато някой ме попита защо още не съм обвързана, кълна се, че щях да бъда милионерка, но как да отговориш на този въпрос? Знам отговора - не съм лесна за обичане, била съм наранявана, но никой не иска да чуе това, така че обикновено казвам: „Просто не съм намерила точния човек”. До известна степен това е вярно. Просто не съм намерила някой, който иска същите неща като мен и е готов да работи усърдно за връзката ни.

Това обаче не е лошо, защото бих предпочела да бъда необвързана, отколкото да имам връзка, която няма бъдеще. В нашето общество е срамно да си необвързан, което е абсурдно, защото подценява това, което можеш да предложиш.

Ако си необвързана и си позволиш да се развиваш сама, си даваш значително предимство в бъдещите си взаимоотношения. Да разбереш от какво се нуждаеш, искаш и очакваш от половинката си, означава, че няма да се задоволиш с по-малко от най-доброто.

Бъди сигурна в независимостта си и използвай времето си, за да научиш повече за себе си. Твоето минало сигурно ти е оставило тежки спомени, но също така е превърнало любовта ти в един невероятен и специален подарък, защото той трябва да бъде заслужен. Когато откриеш човекът, който е готов да направи всичко, което е необходимо, за да е с теб, ще откриеш, че цялото това чакане си струва!