1. Да си умен е готино. Ще бъдеш горда от себе си, когато отидеш на годишната среща на випуска от гимназията със съпруга си – доктор, с когото си се срещнала в университета, в който защити магистърската си степен. #некавиеяд

2. Винаги ще срещаш хора, които ще се опитват да те направят нещастна, защото мизерията обича компанията. Дръж главата си високо вдигната и подминавай подобни ситуации.

3. Близките ти, които са по-възрастни от теб, са по-мъдри и зрели. По-добре ги послушай, когато ти дават съвет.

4. Момчетата принципно не струват. Започни да обръщаш внимание на силната половина от обществото, когато навършиш 20 години. Няма абсолютно никаква причина да подлагаш бъдещето или мечтите си на изпитание в името на някое увлечение.

5. Въпреки че вече си перфектна в това, бъди себе си. Знам че, четейки това обръщаш очи и си казваш: „Господи, какво клише!”, но е изключително важно да го разбереш.

6. Носи това, което искаш, а не това, което носят другите. Мисли всичко, което казваш. Не казвай това, което другите искат да чуят. Бъди себе си и защитавай желанията и правата си.

7. Излизай с приятели, но ако някой се държи лошо с теб, го изхвърли от живота си. Нямаш нужда от такива хора до себе си, а и мога да ти гарантирам, че няма и да ги видиш след гимназията.

8. Откъсни се от смартфона си. Не можеш да си представиш колко много можеш да научиш за хората само по жестовете на тялото им. Знаеш ли, че 55% от комуникацията идва именно от поведението на тялото ни?

9. Не вярвай на всичко, което ти се каже. Действията имат тежест, не думите. Довери ми се!

10. Бъди приятелка с децата, които не са популярни. Не можеш да си представиш какво въздействие могат да имат те върху теб и живота ти.

11. Вярвай на инстинктите си. Независимо от възрастта, хората са лицемери, затова се осланяй на себе си, на своите морални ценности.

12. Човешко е да допускаш грешки. Така учиш ценни уроци. Но все пак не допускай една грешка два пъти.

13. Не забравяй, че голямата ти сестра те обича безкрайно! Ти винаги ще бъдеш мой приоритет и аз винаги ще бъда до теб. Запомни, когато имаш нужда от мен, аз ще бъда там!