Гърция неслучайно е една от любимите дестинации на много хора. Тя съчетава невероятна природа и богата история, което несъмнено привлича множество туристи. Освен красивата ѝ столица Атина, страна предлага и едно от любимите приключения на повечето туристи, идващи тук – пътуване с круиз. То ще ви даде възможност да се запознаете с невероятната красота на островите в района.

Кои са най-популярните дестинации в Гърция, които можете да посетите с круиз?

Едни от най-добрите дестинации в тази страна, до които можете да си направите пътешествие, са:

1. Миконос

Това е един от най-предпочитаните острови в Гърция. Тук се среща уникална комбинация от дългогодишни традиции и космополитна атмосфера. Това е много популярна туристическа дестинация за пътешествениците, които търсят красиви плажове, оживен нощен живот и зашеметяваща природа. Някои от основните забележителности, които несъмнено трябва да разгледате по време на престоя си там, са кварталът, наречен “Малката Венеция”, кристалните води на Paradise Beach и красивата гледка от хълма с Вятърните мелници. Има още подходящи за разходка места, така че определено Миконос е една от най-добрите локации за пътуване.

2. Патмос

Дестинацията представлява един от най-популярните острови в Егейско море и е разположен в южната част на Гърция. Той е известен със своите невероятни плажове, горещи летни дни и древни живописни градове. Посетителите могат да разгледат исторически забележителности, галерии и множество магазини за сувенири. Не пропускайте да се докоснете и до местната кухня и винените напитки, защото тук морската храна е повече от невероятна. Разходка до това място е подходяща за всеки, който обича водните спортове, тъй като тук има много възможности за такива.

луксозни круизи

3. Родос

Също се счита за един от най-предпочитаните острови за посещение с круиз. Той има множество красиви плажове, живописни градове и интересна история. Гостите му могат да разгледат места, като археологическия музей в град Лименас, древния град Иаос и други интересни места. Има и множество развлечения, водни спортове и нощни клубове, които купонджиите със сигурност ще оценят.

4. Крит

Островът е определен като най-големият в Егейско море. Тук животът кипи денонощно, а плажовете са невероятни. Това е удобно място за посещение с Круиз, което позволява на туристите да се запознаят с голяма част от историята и културата на Гърция. Не пропускайте да се насладите на местната кухня, която се предлага в страхотните ресторанти и таверни по крайбрежието. Несъмнено трябва да се посетят град Ханьо, където има много интересен археологически музей, както и древния град на Фессалоники.

5. Санторини

Островът е част от Гърция и е сред най-предпочитаните дестинации с круиз. Известен е със своите пейзажи, красиви плажове и богата история. Мнозина идват тук и заради прекрасния климат и спокойствието, което витае по тези земи. Някой от най-интересните места за посещение са Центъра за екологично обучение, местния Музей на културата и изкуството и Резервата за птици. Тук определено има за всеки по нещо.

Несъмнено Гърция предлага невероятни места за отдих, така че ако обичате плажовете и нощния живот, тя определено ще ви допадне.

Защо да изберем пътуването с круиз?

Много фирми предлагат оферти с различни видове маршрути за обиколка с круиз. Корабите са снабдени с удобни каюти, като има опция както с прозорци, така и с тераси. Такова приключение може да бъде за няколко дни, което ще ви позволи да разгледате повече места, коментират от Boiana-mg.bg.