Преди повече от 30 години, на 24 ноември 1991 г., Фреди Меркюри загуби дълго водена битка с появилия се тогава вирус на СПИН. Харизматичният певец на легендарната група Queen се бори повече от пет години със смъртоносната болест, като прекара това време с подкрепата и грижата на верните си приятели. Сред най-преданите хора около него беше неговата голяма любов, Мери Остин.

Мери Остин и Фреди Меркюри бяха влюбена двойка в началото на 70-те, когато рок звездата все още беше неизвестен, а Queen беше просто амбициозна група, която иска да се изкачи до върха. Неговата "обща съпруга", както често я нарича той, първоначално има връзка с китариста на групата Брайън Мей. Връзката им обаче бързо приключва, след като Меркюри проявява силен интерес към младото момиче. Мери Остин бързо се превръща в муза на емблематичния изпълнител като дори е вдъхновението, което стои зад баладата „Love of My Life“ в албума „A Night at the Opera“.

Връзката им продължава цели шест години, докато бляскавият изпълнител не разкрива предпочитанията си към мъжете и тя се отдалечава от него за малко. Но дори и след това, Фреди винаги е представял Остин като своя партньор в живота. Дори след като любовта им приключва, той признава, че тя е единственият човек, който някога е обичал истински.

Когато Меркюри и Остин приключиха връзката си през 1976 г., между тях се роди дълбоко приятелство. Бившата половинка на певеца остава до него като верен приятел от петнадесет годишна възраст, та чак до смъртта му. А когато здравето му се влошава, Остин решава да остане с него в любимия му дом в One Garden Lodge в Западен Кенсингтън. Последните му години прекарват заедно, като Меркюри казва за Мери, че тя е „любовта на живота му“. След смъртта му Остин наследява семейната къща, където продължава да живее и до днес.

Дори когато Фреди се среща с комика Джим Хътън през последните години от живота си, любимата му Мери остава вярно до него.

Говорейки за връзката им, Мери неведнъж е казвала: „Изпитвах толкова много любов към него. Стоях до леглото му по 6 часа на ден, независимо дали беше буден, или не. А когато беше буден, винаги ме поглеждаше и се усмихваше нежно."

Смъртоносният вирус покоси безмилостно певеца, като го принуди да остане заклещен в леглото до последния си дъх. Мери си спомня тези последни моменти и разказва: „Бих предпочела да се случи обратното. Трябваше аз да умра първа. Предпочитам да бях умряла, вместо да живея толкова дълго без него. Загубих единствения, за когото мислех, че е моята вечна любов. Когато той почина, имах чувството, че съм вдовица.“, казва 70-годишната Остин днес.

Мери споделя, че й е отнело много време, за да се върне в стаята, в която той е починал. „Прекарах толкова много време с него и имаше толкова много спомени в тази стая. Винаги щом вляза в нея виждам този много слаб и изтощен човек да лежи на леглото си и си спомням всички онези малки неща, които правех за него“, споделя тя.