Времето става все по-мрачно. Навън се стъмва много по-рано и определено ни напомня, че лятото свърши. Това означава, че е време за топли напитки, меки пуловери и страшни филми. 

Есенната мода е изпълнена с топли цветове, удобни дрешки и е изключително стилна. А добавянето на чифт хубави очила, било то диоптрични или слънчеви, ни кара да се чувстваме като модели.

Оказва се, че много от нас не знаят защо трябва да носят качествени очила, а не да ги приемат просто като част от визията си. Често забравяме, че стъклата имат функцията не само да са красиви, но и да предпазват очите ни в различни ситуации.

Представяме ви 3-те вида очила, които всеки от нас трябва да има.

Диоптрични очила

Носенето на диоптрични стъкла е важно за здравето на очите ни. 

Очилата коригират диоптрите и ни помагат при астигматизъм, а носенето им по време на работа с компютър е задължително. В зависимост от нуждите ни, могат да бъдат за далекогледство или късогледство.

Освен това стъклата могат да са различни - с покритие, поляризация, UV защита или фотосоларни.  

Диоптричните очила са не просто аксесоар, който ще завърши визията ни, но и важна част от ежедневието ни, която се грижи за зрението ни.

Днес има широк избор от модели, както за деца, така и за възрастни. Можем да открием идеалната форма за лицето или за стила, който отговаря най-много на същността ни. Ако искаме, рамките могат да бъдат нежни и почти незабележими или пък големи и с цветни рамки.

Всичко зависи от нас и желанието ни да изразим себе си.

Слънчеви очила за свободното време

След като приключим с работния ден, идва времето за забавления. На среща за по кафе с приятели, разходка в парка с половинката или обиколка на любимите магазини. Решението е само наше. 

Сега вече можем да заменим очилата за работа с красиви слънчеви модели. Те могат да бъдат каквито поискаме. Имаме избор от красиви рамки - цветни, семпли, по-големи или нежни и красиви. Това важи и за стъклата. Можем да си харесаме какви ли не цветове - кафяви, черни, сини, розови, червени! 

Не трябва да забравяме, че е нужно слънчевите ни очила да имат UV покритие, което да ни предпази от яркото слънце. Ако очите ни са незащитени, можем да развием различни проблеми, които да се задълбочат във времето.

Изследвания доказват, че слънчевите очила дори могат да намалят възможността да получим главоболие или мигрена.

Когато изберем качествен модел, който ни подхожда, можем спокойно да се радваме на слънчевите лъчи и забързаното ежедневие.

Слънчеви очила за спорт и хоби

Много често се налага да предпазваме очите си, докато спортуваме или се отдаваме на любимото си хоби. Бягането, спускането със ски, колоезденето и честото ходене на планина изискват наличието на качествени очила.

Стъклата трябва да имат поляризация, за да пазят очите ни от UV лъчите. Материалът, от който са изработени, трябва да е по-твърд и здрав, за да издържи на движение и да не се хлъзга по носа ни.

Дори играта на баскетбол с приятели не е много приятна, когато слънцето свети в очите ни. 

Затова трябва да подберем правилния модел, който ще ни предпази във всяка ситуация и ще можем безопасно да се впуснем в поредното приключение.

Практичните и модерни слънчеви очила

След като вече сме избрали най-подходящите за нас очила, е време да изберем откъде да си ги вземем.

Тук на помощ идва Polaroid. Марката предлага широк избор от модели и рамки, подходящи за всички възрасти и за всеки стил. Очилата са изключително разнообразни и красиви и са създадени за малки и големи, за спорт и за почивка.

Очилата на Polaroid са специално създадени за тези, които обичат приключенията и искат всеки ден да откриват нещо ново и вълнуващо.

Брандът е изключително иновативен и винаги се придържа към нуждите на клиентите си като налага модните тенденции сред очилата.

Всички модели на Polaroid са с еднакво качество и практичност, което прави марката една от най-добрите на пазара.

Време е да се отдадем на нови преживявания и емоции. Всеки ден може да бъде изпълнен с енергия, а всяка вечер да е посветена на хубавото вино и интересната книга.