Всички сме усещали онази тръпка в стомаха, която обичайно получаваме, когато видим някого, когото намираме за неустоим. Всички сме изпитвали тази моментална връзка, това внезапно привличане. Началото на една извънземна връзка.

Но такава наситена тръпка, която кара коленете ти да омекват, сърцето ти да бие лудо и дланите ти да се потят, не е същaтa като това да срещнеш сродната си душа.

Будистите казват: "Ако срещнеш човек, който кара сърцето ти да бие лудо, ръцете ти да треперят, коленете да омекват - това не е Човекът. Когато срещнеш сродната си душа, ще усещаш спокойствие. Не тревога, не превъзбуда."

Всички вярваме, че когато срещнем сродната си душа, животът ни ще се преобърне, ще се наложи да се сблъскаме с бързи промени, да се сблъскаме с вълните и да преживеем нещо, което ще накара всичко да се промени.

Ами ако всъщност будистите са прави?

Ами ако сродната ни душа е човек, който се появява в живота ни и кара всичко да изглежда по-лесно, отколкото е било преди?

Ами ако сродната душа е някой, който се появява в живота ни и ни кара да се чувстваме по-спокойни от всякога?

През живота си ще срещнем много хора. И макар да не осъзнаваме напълно, по един или друг начин, всички те оставят отпечатък в душите ни. Всеки се появява в живота ни с причина. Всички те имат цел, която трябва да изпълнят. Някои от тях ни издигат и ни учат да летим, други ни тикат към дъното... но има и някои, които имат необяснимата сила да заглушат дори и най-шумните ни несигурности.

Хората, които моментално ни поставят в трансцедентално състояние на ума, истински екстаз. Еквилибриум. Най-високото ниво на спокойствие. Наричайте ги както искате. Сродни души. Пламъци-близнаци. Съдба. Второ аз.

Едно обаче е сигурно. Твоята единствена сродна душа, правилният човек, ще се появи в живота ти и ще те успокои. Няма да предизвика буря в теб, няма да запали пламък, но ще бъде вълната в твоя океан.

Ще имаш чувството, че го познаваш от предишен живот, паралелна реалност или може би мечта. Моментът, в който очите ви се засекат и ръцете ви се докоснат, ще усетиш невероятно облекчение. Момент на вечно блаженство.

Всяка болка и всяка несигурност ще си отидат. Всяка неувереност ще умре. Всяко съмнение в главата ти ще изчезне. Сърцето ти няма да бие лудо, дланите ти няма да се потят, краката ти няма да треперят. Гласът ти няма да е неуверен, няма да заекваш, защото дълбоко в себе си ще знаеш, че човекът, който стои до теб, е този, който си търсила цял живот.

Нещата, които досега не са имали смисъл, сега ще станат много по-ясни и всичко, за което си се питала, ще получи отговора си чрез погледа между двама ви.

Толкова силна ще бъде енергията помежду ви, когато очите ви се срещнат, когато сърцата ви осъзнаят енергията си и душите ви се слеят в една. Времето ще спре да съществува. Разстоянието ще спре да бъде осезаемо. Ще бъдете само вие двамата, потапящи се в безкрайното море на спокойствието, изпълнено с вечно блаженство.

Завинаги!