Два пъти годишно Слънцето и Луната преживяват максимално критични състояния – светилата попадат в оста на затъмнението, което предизвиква двуседмични кармични събития в живота на цялото човечество. Обикновено коридорите продължават 2 седмици и се случват два пъти годишно, въпреки че има изключения: през пандемичната 2019 година имаше 3 коридора.

Всъщност тези двуседмични затъмнения носят енергията на новолунието и пълнолунието, умножена по милион пъти. От 30 април до 16 май ще има двуседмичен коридор за затъмнение, който може да си представим като тунел между миналото и бъдещето.

Интересното е, че новолунното затъмнение в Телец на 30 април ще бъде управлявано от Венера, планетата на парите и любовта. Това означава, че много хора ще вземат решения за промяна на работата, за развод или сватба. Имайте предвид, че събитията могат да продължат 3 месеца преди и след затъмнението - не бързайте да правите изводи, че ще останете встрани от случващото се.

Астрологически затъмнението действа като изпит на Вселената: това, което ще бъде решено, няма да бъде коригирано. За да се възползвате от затъмнението, следвайте сърцето си. Първо, знакът на Телец покровителства пестеливите, оптимистични и спокойни хора - опитайте се да насочите енергията си към съзидание. Прекарвайте повече време сред природата, спортувайки. Второ, Телецът олицетворява храненето - трябва да започнете диета, да преразгледате начина си на живот и навиците си. Опитайте се да направите диетата си по-здравословна: Венера е в знака на Риби, така че би било подходящо да коригирате водния баланс, да ядете повече плодове и зеленчуци.

Трябва да се отбележи, че затъмнението се случва близо до планетата Уран, която символизира Интернет – така че са вероятни прекъсвания на мрежата. Но същият Уран може да ви подари изблик на гениалност – най-накрая ще разберете коя професия е най-подходяща за вас и ще ви предостави възможност да печелите добри пари; ще разберете и къде да насочите енергията си за растеж! Ето защо през този период най-правилното решение за вас би било да се концентрирате върху кариерните и финансовите въпроси колкото е възможно повече. Правете това, което обичате, и се радвайте на резултатите от работата си.

Резултат от затъмнението на 30 април ще бъде пълнолунието и затъмнението на 8 ноември – така именно след шест месеца ще можете да видите плодовете на вашите усилия.

Що се отнася до пълното лунно затъмнение на 16 май, то може да стане психологически трудно поради натрупването на планети във водните знаци. Преценете сами: гигантът Нептун и агресорът Марс са в Риби, Луната в Скорпион, Черната Луна в Рак – подобен аспект може да доведе до емоционален изблик. Вероятно на световната сцена може да се случи важно събитие – от природна аномалия до социално катаклизъм.

За да направите 16 май и дните около тази дата спокойни и продуктивни за вас, опитайте се да се предпазите от комуникация с неприятни за вас хора и не се натоварвайте с негативна информация. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да прекарате време със семейството си, да обърнете внимание на близките, а също – да правите ремонти и да се замислите за сделка с недвижими имоти. Така че ако отдавна имате намерение да продадете земя, апартамент или къща – по време на затъмнението, това може да стане по-бързо.

Освен това, затъмнението е в пълнолуние, което означава, че ще подчертае ярко в живота ви това, което е към своя край. Скорпионът отговаря за финансите, за материалната основа на семейството, така че би било редно да направите сериозна инвестиция. Може би ще решите да приключите заем или ипотека. А може би ще съберете смелост да кандидатствате за субсидия, стипендия или финансова помощ.

Трябва да се отбележи, че Скорпионът е знак, който символизира установени навици, страхове и комплекси. Именно до 16 май можете ясно да видите какво пречи на вашето развитие и какви ограничения не ви позволяват да станете по-щастливи и хармонични.

Психолог може да ви посъветва да запишете всички свои от тази дейност няма да има реална полза: самите събития така или иначе ще „говорят“, вие ще трябва само обективно да оцените себе си и това, което сте постигнали до днес. Ако искате да получите намек от Вселената за периода на затъмненията, въобще не се съмнявайте – всичко, което ви се случва, красноречиво ще ви посочи посоката на развитие и бъдещето.