Надявам се да избереш добротата. Дори когато другите са жестоки. Когато някой те моли да му дадеш сърцето си, топло и пълно с доверие, а в замяна ти даде нещо измислено и пълно с бодлива тел - бъди добра! Някои хора трябва да усетят, че сърцето ти може да ги обгърне повече, отколкото подозират.

Надявам се да избереш съпричастността. Дори когато не искаш. Когато някой ти дава основание да го съдиш, да не го харесваш, когато се държи по начин, който не разбираш - бъди съпричастна! Някои хора се нуждаят от това да се поставиш на тяхно място.

Надявам се да избереш спокойствието. Дори когато си в средата на хаоса. Когато някой преобърне света ти, а останалата част от човечеството ти се струва не на място - бъди спокойна! Някои хора се нуждаят от това да бъдеш тяхното безопасно убежище.

Надявам се да избереш мира. Дори когато в теб и наоколо бушуват войни. Когато някой се опита да те въвлече в битка, когато ти се струва, че характерът и изборът ти са под обсада - бъди мирна! Някои хора се нуждаят от твоята помощ, за да се научат да се отпуснат.

Надявам се да избереш доверието. Дори в лицето на лъжата. Когато някой те е опозорил, когато те лъже, когато те кара да се чувстваш жалка; не забравяй, че не всеки ще направи това - да се довери! Някои хора се нуждаят от теб да вдъхнеш вяра наоколо.

Надявам се да избереш търпението. Дори когато си претоварена с неизвестното. Когато някой не може да ти даде отговорите, когато започнеш да се чудиш защо си тук, когато просто искаш да се откажеш - бъди търпелива! Някои хора наистина си заслужават чакането.

Надявам се да избереш любовта. Дори когато е по-лесно да се мрази. Когато някой разбуди гнева ти, когато те обиждат, когато поставят под съмнение твоята стойност: бъди любяща! Някои хора се нуждаят от любовта ти повече, отколкото можеш да предположиш.