Смартфоните и социалните мрежи са обсебили живота ни. Благодарение на своето удобство, те незабелязано промениха начина, по който общуваме, и начина, по който гледаме на себе си.

Може би не го осъзнаваш, но вероятността да си пристрастена към телефона ти е много голяма... затова ти предлагаме едно 7-дневно предизвикателство за дигитален детокс. С него ще си върнеш контрола, ще се почувствам много по-отпочинала и ще намериш време за истински важните неща.

Ако искаш да направиш предизвикателството още малко по-трудно, можеш да направиш и тези неща още днес, за да улесниш живота си утре.

Кажи „Не”

На съобщение, на молба, на събитие във Фейсбук, което би пропуснала. Когато не искаш да направиш нещо – кажи „не”.

Не го купувай

Кафето на път за работа. Вечерята за вкъщи. Сладката тениска, която си видяла онлайн. Почакай, дръж портмонето си в чантата и помисли дали наистина имаш нужда от тази покупка. Така ще спестиш пари, а шансът да съжаляваш, че не си направила даданета покупка, е минимален.

Изхвърли ненужното от дома си

Празните кутии за обувки, старият ти телефон на 10 години, дънките, които не си обувала от години, роклята, която вече не ти става. Признай си – докато четеше изброеното, веднага се сети за конкретни предмети, нали? Действай още сега – събери ненужното и го дари или изхвърли.