Името Нострадамус е синоним на предсказване на бъдещето. През 1555 г. Нострадамус публикува книга, съдържаща 942 четиристишия, които се предполага, че предсказват известни бъдещи събития. По-рано публикация в социалните мрежи твърдеше, че френският астролог от 16-ти век е предсказал пандемията от коронавирус.

Нострадамус е една от най-известните личности в историята. Тази известност се дължи на известните му пророчества и предсказания. Освен астрологията, Нострадамус е талантлив лекар, но също така и противоречив характер, специализирал в окултизма. Той прогнозира началото на Втората световна война, издигането на Хитлер, падането на комунизма, убийството на президента Джон Кенеди, независимостта на Индия и появата на държавата Израел на световната карта - събития, потвърдени с течение на времето, но също и такива по-напред в бъдещето.

Сега, когато 2020 г. приключва, неговите прогнози за 2021 г. стават отново актуални.

Според неговите предсказания ще има глад, земетресения и пандемии, указващи края на света. Пандемията от COVID-19 може да се разглежда като начало и ще настъпи голям глад, какъвто никога досега светът не е виждал. Голяма част от населението вероятно ще бъде засегната от него.

Трето, няма съмнение - климатът се променя непрекъснато от всички апокалиптични сценарии, които може да се сбъднат, а повишаването на морското равнище е най-драматично. В момента 50% от световното население живее в крайбрежните райони. 

Освен това през 2021 г. слънцето ще достигне върха на 11-годишния цикъл, известен като максимален слънчев, а различни теоретици спекулират в това отношение.

Може би най-смразяващата прогноза за предстоящата година е свързана с технологията, която включва правителството на САЩ. Казва се, че войниците ще бъдат трансформирани в киборги, което им позволява да се свързват директно с компютри. Преди няколко години се спекулираше, че американските военни работят за създаването на чип. Той може да се имплантира в мозъка на войник, за да го свърже директно с компютри, които могат да доставят данни за позицията на врага, карти и бойни инструкции.