Организатор на събитието е Боряна Петрова от българската компания ITraining.

За втора поредна година Bulgaria Excel Days ще събере едни от най-известните световни експерти в сферата на Microsoft Excel, PowerBI и VBA for Excel. 

Освен конференцията, която ще се проведе на 1 ноември в Rainbow Plaza, София, програмата включва и 2 мастъркласа - на 31 октомври и 2 ноември.

Повечето лектори на конференцията са от чужбина, всички носители на наградата Microsoft MVP за Excel или за Data Platform - като Кен Пълс (Канада), Оз дю Солей (САЩ), Гаспар Каменшек (Словения), Чарлс Уилямс (Великобритания), Тони де Йонкер (Холандия) и изявени български експерти в сферата на Microsoft Excel. Като специален Keynote speaker се очаква представител от Excel екипа на Microsoft в Редмънд, САЩ. А „Bulgaria Excel Days 2018“ ще открие изпълнителният директор на Microsoft за България Калин Димчев.

Амбицията на организатора на събитието Боряна Петрова (основател на компанията за ИТ и Microsoft обучения ITraining), e то да се превърне в най-голямото и най-авторитетното по рода си в Европа. Миналата година над 200 души взеха участие в Bulgaria Excel Days 2017, което задминава като мащаб известните европейски Excel summit-и, провеждани ежегодно в Амстердам и Мюнхен.

Боряна е сертифициран Microsoft преподавател, 5 поредни години e носител на престижната световна награда Microsoft MVP за Excel. Според нея, всеки бизнес, всеки бизнес мениджър, независимо в коя сфера на бизнеса, независимо дали се занимава с продажби, маркетинг, финанси, логистика, статистика, анализи, проучване на пазара, социологически изследвания, счетоводство и одит, онлайн или офлайн бизнес, традиционна или интернет реклама, CRM, Project management, B2B или B2C, би трябвало да използва предимствата на работата с Microsoft Excel. Дори е на мнение, че всеки бизнес, който не използва пълните възможности на Excel, е поне с една стъпка назад в сравнение с конкуренцията.

Боряна е убедена, че и тази година “Bulgaria Excel Days” ще бъде изключително полезна за всички, които ще присъстват. На конференцията ще бъдат разгледани последните новости и актуални тенденции в Microsoft Excel, PowerBI for Excel и VBA for Excel и приложението им за целите на бизнеса. Лекторите ще представят и актуални, полезни съвети и „tips and tricks “, които ще улеснят ежедневната работа, свързана с обработка, анализ и визуализация на големи масиви данни, с автоматизирането на бизнес задачите и повишаване на ефективността на бизнес процесите.

Повече информация за “Bulgaria Excel Days 2018”, може да получите на сайта на конференцията.

„Bulgaria Excel Days 2018 – Excel in Business, Data Analysis, PowerBI Solutions, VBA Best Practices“ се организира от ITraining с любезното съдействие на Microsoft България.

Сред Excellent медийните партньори на събитието е VsichkiOferti.bg.