Есента – златният сезон, през който преоткриваме забавленията у дома и прекарваме повече време с любимите ни хора. Но уютните мигове, сега по-често са заменени от неприятни спътници като температура, втрисане и настинка, упорита кашлица и други симптоми, характерни за сегашните вируси. Време е да кажем „СТОП“ на всички коварни настинки и вируси, които са около нас.

Освен препоръките за старателно миене на ръцете и избягването на контакти, като важни мерки срещу разпространяване на новия коронавирус, трябва да се погрижим и за имунитета си. Доверете се на балансирана комбинация от витамини и минерали за подсилване на имунната система, както при първи симптоми на вирусната инфекция, така и при контакт с болни.

Знаете ли как да защитите имунитета си?

Всяка есен и зима имунната ни система е изправена пред големи предизвикателства, а тази година играе важна роля. Грижата за нея не трябва да е само през тези 2 сезона, но и през цялата година. За целта има различни стимуланти и витамини, които да ни помогат с тази тежка задача. 

Едни от веществата, които са отговорни за силната имунна система, са витамините C и D3, цинкът и селенът. Но какво представляват те и какво е действието им?

Витамин C

Важен имуностимулатор е витамин C. Той предпазва и помага за бързо възстановяване след настинка или грип, като помага да организма да функционира правилно.

Разбира се, можем да го набавим от различни плодове и зеленчуци, които са естествен източник.

Витамин D3

Един от витамините, от които през зимата получаваме ниско количество, е витамин D3. Организмът го набавя, като усвоява слънчевите лъчи, което обяснява и защо през зимата нивата му са занижени. Без него сме по-уязвими на различни заболявания. Витамин D3 заздравява имунната система. 

Естествени източници са рибата, гъбите и жълтъкът на яйцето.

Селен

Селенът е едно от веществата, които тялото ни не произвежда само. Той има положително въздействие върху здравето и благосъстоянието ни, като стимулира правилната функция на щитовидната жлеза. Когато тя е здрава, то и имунитетът ни е на лице.

Той се среща често в зърнените продукти, морските деликатеси, яйцата и бразилския орех.

Цинк

Друг важен елемент, който допринася за нормалното функциониране на имунната система, е цинкът. Той подпомага и растежа ни.

Естествени източници са стридите, ядките, морските дарове и някои видове месо и бобени изделия.

Трудно е да си набавяме непрестанно всяко вещество, което има за задача да подсили имунната система. Ето защо е добре да приемаме комбинация от тях.

Според Световната Здравна Организация витамините C и D3, както и цинкът, са жизнено важни за правилното функциониране на имунната ни система.

Oт Fortex създадоха нов продукт, като добавиха към тях селен за допълнителна подкрепа на имунитета и получихме мощната формула на VITAMIX ВИТАМИН С + ЦИНК + СЕЛЕН + D3 ДЕПО.

VITAMIX ВИТАМИН С + ЦИНК + СЕЛЕН + D3 ДЕПО е под формата на таблетки с контролирано освобождаване, за по-доброто усвояване на активните съставки, в сравнение с обикновените таблетки

Когато се храним неправилно, някои витамини се пренасищат в организма ни и не се задържат. Ето защо нямаме резерви от някои от тях. В други случаи витамините не се съхраняват въобще в тялото ни и биват изхвърляни. ДЕПО таблетките служат като резервоар и имат редица предимства. Някои от тях са:

  • Веществата се освобождават постепенно, за да действат дълго на организма.
  • Наблюдава се пълно усвояване на активните съставки от организма. 

ВИТАМИКС ВИТАМИН С + ЦИНК + СЕЛЕН + D3 ДЕПО :

  • Допринася за нормалната функция на имунната система.
  • Защитава клетките от оксидативен стрес.
  • Намалява чувството на отпадналост и умора.
  • При умствено и физическо натоварване.
  • Допринася за нормална когнитивна функция.

Продуктът е хранителна добавка и препоръчителната му доза за прием е 1 таблетка 1-2 пъти дневно.

Време е да се порадваме на златната есен и наближаващата бяла зима. Организмът ни ще остане защитен!