На 14 февруари в повечето страни по света се празнува може би един от най-романтичните празници в годината - Свети Валентин. На тази дата е обичайно да се разменят малки, но сладки подаръци, които показват обичта ни един към друг. Този ден е подходящ и да се правят ритуали, с които да привлечеш любовта, ако си необвързана или да запалиш отново искрата помежду ви, ако си във връзка.

Ето няколко ритуала, които да опиташ: 

Ритуал за необвързани 

Ще започнем с един много лесен ритуал, който помага на свободните момичета да намерят своята любов - писма до Вселената. За да го изпълниш, ще ти трябват лист хартия и червена химикалка. Колкото по-интелигентна и по-добра е основата на твоето съобщение, толкова по-добре. Преди да започнеш ритуала, фокусирай се върху любовната тема и се опитай да си представиш идеалната любов, само че в детайли. Включи въображението си и измисли подробно изображение: черти на лицето, цвят на очите, коса, тембър на гласа.

Помисли дали той има брада и мустаци или може би ухае на определен парфюм. След това си представи неговия характер, дари го с привлекателни качества и запиши резултата от фантазиите си подробно на листа.

Започни съобщението с фразата: „Вселена, благодаря ти, че имам мъж в живота си“ и след това систематично развивай темата. Чувствай се свободна да дадеш ясни описания като не забравяш да споменеш и статуса му: ако имаш нужда от брак, наречи го законен съпруг, а ако просто търсиш  романтика, тогава поне гадже. Колкото повече нюанси вкараш в образа, толкова по-точно ще се сбъдне мечтата ти. Веднага щом съобщението е готово, постави го в плик и го скрий. Щом правилният човек се появи в живота ви, прочетете отново писмото и съпоставете точките. Резултатът ще ви изненада много.

Ритуал за двойки

Тези, които вече са намерили сродната си душа, трябва да работят върху взаимоотношенията и да засилят съществуващата любов. За да поддържаш огъня жив винаги гледай да си спретната и да ухаеш на неговия любим парфюм, който най-вероятно той ти е подарил. Почистете спалнята си и я преобразете напълно. Стаята трябва да е без прах, мръсни неща и счупени предмети.

Не забравяй да избършеш праха под леглото, да сложиш чисто спално бельо от естествена материя и да запалиш ароматни свещи на нощното шкафче. Восъчните свещи и свежите цветя също ще внесат благоприятна енергия в стаята и ще ти донесат правилната настройка.

След като си подготвила своето любовно гнездо, отдели време да се погрижиш за себе си. Вземи вана с етерично масло и сол, разтрий се с топла кърпа и се отпусни. Дамските масла се предлагат за всеки вкус и цвят, така че няма да ти е трудно да изберете нещо неутрално. Лавандулата ще успокои нервите, розата ще облекчи напрежението, портокалът ще увеличи концентрацията и ще облекчи главоболието.

За общ релакс събери микс от маточина, върбинка, здравец и жасмин. Помисли за любимия, фантазирай, флиртувай. Така ти не само ще получиш несравнимо удоволствие, но и с лекота ще омагьосаш своя мъж.

Не забравяй и афродизиаците

В допълнение към романтиката, заложи на лек обяд и вечеря, съдържащи естествени афродизиаци. Авокадо, морски дарове (особено скариди, стриди и хайвер), артишок, кокос, кафе, аспержи, малко сухо червено вино или няколко чаши пенливо вино са чудесен избор за специална вечер.

За десерт - нищо брашнено и мазно. Ограничи се до мед, пресни плодове, сушени плодове и, разбира се, шоколад.

Ако си скептична към католическите традиции и не вярваш особено в добрите дела на Купидон, не забравяй, че това време съвпада не само с решаването на любовни въпроси, но и с повишаване на общото благосъстояние. Заменяйки традиционните сладкиши в менюто с червено вино и добре изпечено месо, ти ще пренасочиш енергията от чисто женствена към делова и ще можеш да постигнеш изключителни успехи в работата.