Овен
Представителите на зодия Овен са с най-млади души в целия зодиак. Ето защо те имат нужда от работа, чиито резултати ще им дадат стимул да продължат напред, а ако това включва и бонус – било то паричен или просто добра оценка на труда им, ще бъдат истински щастливи. Смели, интуитивни и взимащи всяка възложена им задача присърце, те са родени да работят с хора и да им помагат.
Препоръчителни професии: социален работник, политик, телевизионер, пожарникар, полицай.

Телец
Нещото, което удовлетворява телците, е стабилността. Те ще бъдат щастливи, ако имат фиксирано работно време, бонус, осигурен от фирмата автомобил, задължителни дни платен отпуск и други блага. Освен това обаче на Телците им е вроден талантът да командват и да бъдат слушани, а думата им тежи повече от делата на всички останали.
Препоръчителни професии: инженер, адвокат, архитект, дизайнер, готвач.

Близнаци
Родените под знака на Близаците имат едно изключително силно качество, а именно природният интелект. Те преценяват умело всички ситуации, реагират бързо и винаги са в хармония с околните. Оптимизмът им е завиден, а умението да се справят с десет неща едновременно ги прави безценни служители.
Препоръчителни професии: Брокер, оператор в отдел „Техническа поддръжка”, социален работник, учител, строител.

Рак
Раците са т.нар. шегувито от астролозите „майките в зодиака”. Те обичат да се грижат за нещо или някого, а децата и животните разтапят сърцата им. Умеят да дават добри съвети и са изключително големи защитници на правдата.
Препоръчителни професии: социален работник, учител, детегледачка, работник в отдел „Човешки ресурси”.

Лъв
Вроденото чувство за лидерство у Лъвовете ги прави перфектните управници. Те са независими, много интелигентни, не се страхуват от предизвикателствата и успяват да вдъхновяват цели екипи за по-ефективна работа. И именно това им харесва – да имат власт, която да прилагат строго, но много справедливо.
Препоръчителни професии: артист, политик, туристически гид, интериорен дизайнер, говорител, политик.

Дева
Девите са всеизвестни с работохолизма си. Колкото повече ангажименти и действие, толкова по-добре, е тяхното мото в живота. Те са разговорливи, много любопитни и благородни в същото време, а перфекционизмът им се усеща и вижда във всичко, с което се захванат.
Препоръчителни професии: писател, журналист, критик, учител, преводач, детектив, статистик.

Везни
С приятна външност и бистър ум, родените под знака на Везни са едни от любимите служители на всички компании. Те са амбициозни и притежават лидерски умения, точно както Лъвовете. Приятна черта при тях е уравновесеността, която им помага да се справят с всякакви критични ситуации, както никой друг. Общителни и много позитивни, всички колеги обичат да прекарват обедните си почивки в компанията им.
Препоръчителни професии: дипломат, танцьор, служител в отдел „Продажби”, туристически агент.

Скорпион
Ако изпаднете в екстремна ситуация, първият човек, за когото ще се сетите да помолите за помощ, е Скорпионът. Той решава всички проблеми с лекота, а от всеки спор излиза победител, защото е подготвен по всеки въпрос и то завидно много. Категоричен, с ясна позиция и безстрашен, излизането от криза е негова запазена марка.
Препоръчителни професии: детектив, адвокат, учен, психотерапевт, учител.

Стрелец
Стрелците са пълни с енергия и често обичат да анализират ситуациите. Те взимат решенията бързо и в повечето случаи уцелват точно в десетката. Освен това обичат да пътуват и да са навън, сред хора. Рутината просто може да ги убие. Чувството им за хумор е невероятно, с което много често успяват да успокоят дори най-нажежената обстановка в офиса, а и по този начин сплотяват колегите си.
Препоръчителни професии: министър, журналист, треньор, пиар, всяка професия, свързана с пътувания и срещи.

Козирог
Представителите на тази зодия са много амбициозни, затова всяка професия, свързана с предизвикателства, ще им носи радост и наслада в края на работния ден. Те обичат да бележат точки, да са първи във всяко отношение и са готови на всичко за крайната цел – победата. Изключително отговорни и рядко отклоняващи се от правилната посока, всеки шеф ще се радва да има поне по един такъв служител в екипа си.
Препоръчителни професии: банкер, IT специалист, мениджър, администратор.

Водолей
Качеството на работа при Водолеите е забележително. Те изпипват всеки детайл, а идеите им са по-креативни от тези на всеки друг. Тях обаче фиксираното работно време не ги удовлетворява, затова предпочитат да работят ненормирано. В края на краищата обаче винаги спазват сроковете. Просто понякога вдъхновението не им идва в 2 следобед, а в 2 посред нощ.
Препоръчителни професии: дизайнер, музикант, учен, отдел „Иновации”.

Риби
Рибите са най-старата зодия в зодиака, затова се твърди, че те имат „стари души”. Те приемат работата със страст и обожават традиционните изкуства – музика, танци, фотография. Освен това интуицията им е много добре развита и знаят изхода на всяко едно начинание, още преди да са направили първата крачка.
Препоръчителни професии: артист, коафьор, психотерапевт, медицинска сестра, ветеринар.