Прокапилът е нова и революционна формула, която укрепва косата и спомага за спирането на косопада по един естествен начин.

Причините за косопада са много и най-различни.

Добре известно е, че колкото и грижи да се полагат, както и да поддържа косата, битката с косопада не е никак лека. Падането на 50 до 100 косъма на ден е нормално. Бройка, надвишаваща тази, се определя като "оредяваща коса" или алопеция (косопад). Едни от основните фактори оказващи влияние върху състоянието на косата ни са генетичната ни предразположеност, хормоналния баланс на тялото, диетата която спазваме, както и многобройни физиологични влияния.

Хормоните действат най-добре, когато са балансирани помежду си. Признаци, че в тялото ни балансът е нарушен са появата на високи нива на андрогени (DHT - дихидротестостерон) или при занижаване на нивата на типично женските хормони (естроген), тогава се появяват и проблемите като косопад. Този дисбаланс предизвиква смущения, като скъсяване на анагена (фазата на растеж на косата), косопад, намаляване на плътността и гъстотата на косата.

В случаи на генетична предразположеност, косопадът се дължи на наследственост, която може да идва както от единия, така и от двамата родители. Т. нар. наследствен косопад се обвързва със заболяването андрогенна алопеция. При генетична наследственост косопадът може да се отключи в различна възраст, дори преди навършване на 20 години.

Лошото или неправилно хранене, лишават организма от необходимите му полезни вещества. При дефицити на магнезий, цинк, желязо, витамин B6, В12, витамин Д и омега 3 мастни киселини може да се появи косопад. Също така, заболяванията, свързани с недохранване – анорексия, булимия и др., водят след себе си косопад.

Напрегнатото ежедневие и забързаният начин на живот, който ни налага съвременното общество образува високи нива на стрес, както при мъжете така и при жените. Стресът или травма могат до доведат до косопад. Това са случаи на силен косопад с внезапна поява (няколко седмици след травматичното събитие), поради което може сериозно да повлияе на външният ни вид.

Една от причините водещи до косопад при жените е раждането, като процеса на падане на косата е характерен и за целият период на кърмене след това. По време на бременност настъпват хормонални промени, в следствие на които косата става по-плътна, здрава и расте добре. Това се дължи на високите нива на естроген в организма. След раждане хормоните започват да се връщат към нормалните си нива и много космени фоликули навлизат във фаза на покой. Наблюдава се косопад. Стига след родилната депресия и недоспиването, битката с косопада вече може лесно да бъде спечелена.

Загубата на коса води след себе си и загуба на самочувствие. Косата е сред основните фактори за нашето самочувствие и грижите за нея са от първостепенно значение. За съжаление косопадът е проблем, с който почти всеки човек се сблъсква на определен етап от живота си. От следващите редове ще научите какво представлява прокапила и в какво се крие неговата тайна.

Прокапилът е нова и революционна формула, която спомага за укрепването на косата и предотвратяването на загубата и по естествен начин. Тайната се крие в двете му мощни функции. Първата функция улеснява комуникацията на клетките и задържа тези клетки заедно, за да предотврати ефектите на DHT. ДХТ означава Дихидротестостерон - това е химическо производно на тестостерон, което играе основна роля в косопада и при мъжете и жените. Образува се, когато метаболизмът на андрогена взаимодейства с ензим, наречен 5-алфаредуктаза. Когато ДХТ достигне дермалните клетки, които се делят и диференцират, за да образуват нови космени фоликули, това пречи на усвояването на основните хранителни вещества за здрава коса. За щастие, с научни подобрения, прокапил значително намалява ефекта на DHT върху космените фоликули.

Втората функция увеличава притока на кръв в скалпа, което позволява на косата да бъде добре подхранена и води до удебеляване на тънката и гладуваща коса. Проведени са многобройни клинични проучвания и са получени резултати са удивителни. Скоростта на митоза на клетките се увеличава само след 2 седмици, което ясно показва повишена клетъчна пролиферация. Прокапилът активира редица гени, които са отговорни за възстановяването на тъкани, което доказва, че притежава регенеративен ефект и защитава косата, поддържайки я силна и здрава.

Научните открития през последните години и неимоверно бързите темпове на развитие на технологиите в областта на дерматологията и козметичната индустрия позволяват използването и прилагането на този продукт в маски, шампоани и други средства за третирането и поддържането на косата.

Маската за коса Calinachi Extreme комбинира прокатил с ред други вещества като масла от арган, кокос, жожоба и авокадо, активни вещества като колаген, гуарана, както и минерали като магнезий, които в комбинация правят косата здрава, еластична, гладка и лъскава. Calinachi Extreme е един продукт издържан по всички критерии и изисквания на съвременната технология и наука.

Без значение какво причинява косопада Calinachi Extreme може да помогне. Тя е универсално решение за многобройните проблеми свързани с косата, а именно косопад, накъсани краища, изтощение, липса на блясък и еластичност. Редовната и употреба (2-3 пъти седмично) хидратира косата и връща естественият и блясък и обем.

Маската за коса Calinachi Extreme е идеалната комбинация от витамини, минерали, масла от авокадо, магнезий, арган, жожоба, кокос и гуарана, прокапил и колаген. Тя е оръжието от което се нуждае всяка жена в битката за красива коса. Calinachi Extreme е един продукт издържан по всички критерии и изисквания на съвременната технология и наука.