Магнезият е основен хранителен елемент, незаменим за вашето здраве и благополучие. Чрез добавяне на този минерал към вашата диета, вие се предпазвате и помагате в борбата с такива заплахи като сърдечни заболявания, инсулт, остеопороза, диабет, депресия, артрит, астма и др. Многобройни са ползи от магнезия. В своя труд „ Чудото Магнезий“ д- р Каролин Дийн описва ползите от един от най-съществените, но често пренебрегвани минерали, магнезий, който предпазва и помага за облекчаване при множество заболявания.

Темата за ползите от Магнезият е със сигурност е една от най-актуалният във връзка със здравето на съвременния човек. По своята същност той е минерал, който е в челната петица на най- разпространените и играе ролята на катализатор при множество химични процеси протичащи в човешкото тяло. Така магнезият влияе върху функцията на мускулите, нервите, нивата на кръвната захар, нивото на кръвното налягане и редица други ключови функции.

Ползите от балансираното наличие на магнезий в тялото са много.

1. Помага за преодоляването на депресивни състояния

Магнезият играе важна роля за мозъчната функция и настроението, а ниските нива са свързани с повишен риск от депресия. Някои експерти смятат, че ниските нива на магнезий в тялото могат да причинят депресия и други психични заболявания.

2. Подобрява паметта и концентрацията

Магнезият има спомагателна функция за контролирането на невротрансмитерите, които изпращат съобщения до мускулите и органите. Приемът му води до подобряване на паметта и дори може да помогне за намаляване на пропуските в нея, които зачестяват с напредването на възраст.

3. Укрепва костната система

Магнезият е важен при образуването, изграждането и поддържането на здрави кости. Наличието му помага за усвояването на калций и играе роля за активиране на витамин D в бъбреците друго ключов фактор за доброто здравословно състояние. Оптималният прием на магнезий е свързан с по-голяма костна плътност, намалява риска от остеопороза, особено важно за жени след менопауза.

4. Подобрява съня

Магнезият има много механизми с помощта на които спомага повишаването на качеството на съня, един от които е деактивиране на адреналина в тялото. Така с негова помощ се увеличава времето за сън и се намалява времето нужно за заспиване.

5. Облекчава симптомите на ПМС

Доказано е, че магнезият подобрява настроението, намалява задържането на вода и други симптоми при жени с ПМС.

6. Понижава възпалителните процеси в тялото

Възпалението само по себе си е нормална защитна реакция на тялото, хроничното възпаление, от друга страна, може да доведе до различни здравословни проблеми и хронични заболявания. Ниските нива на магнезий водят до скованост в ставите, мускулни крампи и схващания.

Обикновено липсата на магнезий се наблюдава при определени групи от хора:

• Хора подложени на високо физически или умствено натоварване
• Бременни жени, както и жени в менопауза
• Хора подложени на хранителен режи за загуба на тегло
• Хора живеещи с високи нива на стрес в ежедневието
• Активни спортисти

Нивата на магнезий оказват въздействие и върху косата и цялостният външен вид на човека.

Магнезият действа на клетъчно ниво като спомага за регулирането на обмена на вещества в тялото. Така предпазва кожата на главата от омазняване и други странични ефекти от натрупване на токсини в клетките. Здравата кожа, обуславя и здрава коса. Здравата коса пък гарантира отличен външен вид.

Вече е доказано, че основните причини за загуба на коса са хормоналният дисбаланс (характерен по време и след периода на бременността), стреса и редица заболявания, чието лечение изисква приема на магнезий. Комбинирането му с други активни вещества и масла в продуктите за коса спомага за справянето с косопада. Магнезий, приложен директно върху скалпа, има предимството да подхранва тъканите, което също намалява проблемите, свързани с пърхота. Той също така може да влезе в порите и да разтвори калциевите йони, които блокират космените фоликули, защото магнезият играе основна роля в регулирането на калциевия дисбаланс. Калциевото блокиране на порите е лошо за растежа на косата. Възстановяването и отблокирането на порите е едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да помогнете на косата да расте.

Наличието на магнезий е задължителен фактор за усвояването освен на калций, но и това на цинк в тялото. Това от своя страна заздравява клетките и респективно укрепва структурата на косъма отвътре. Прави косата бляскава и силна.

Някои изследвания показват, че дефицитът на магнезий може да стои зад някои причини за сивата коса. Ако това е причината за вашето посивяване, тогава се уверете, че козметичните продукти, които ползвате съдържат магнезий. Така можете да спрете или дори да обърне процеса на посивяването на косата ви.

Ще видите много публикации, които говорят за магнезиеви добавки, които се приемат през устата. Прилаган директно върху кожата обаче, магнезият има оптимална абсорбция и веднага започва да действа. Така че някои източници препоръчват масажирането на скалпа с магнезий няколко пъти седмично.

Calinachi Extreme e един продукт, който комбинира магнезий с колаген, авокадо, кофеин, жожоба, кокос и гуарана. Това е маската за коса, която осигуряван нужните вещества за красива и здрава коса . Ако посивявате, губите коса или тя изтънява в резултат от дефицит на магнезий, тогава сте намерили едно добро решение. Calinachi Extreme комбинира всичко, което ви трябва за да върнете блясъка и жизнеността на косата си.

В България казваме, че хората посрещат по външният вид. Ние бихме добавили по косата. Calinachi Extreme е решението, което сте търсили за да имате вида и самочувствието, което заслужавате.