Въпреки студа навън, сте в хубаво настроение? Пригответе за вас и близките ви тази лесна и ароматна рецепта с пилешко, която ще ви изпълни с пролетни вкусове.
Необходими продукти:
- 1 белтък
- 5 супени лъжици фино настъргано пармезан
- 4 обезкостени пилешки гърди без кожа
- 400 грама картофи, нарязани на малки кубчета
- 140 грама замразени грах
- Няколко листа от бейби спанак
- 1 с.л. бял винен оцет
- 2 ч.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Загрейте грил тиган на средна температура и сложете готварско фолио на дъното.
2. Разбийте белтъка в купа с малко сол и черен пипер. Изсипете пармезана в друга купа.
3. Натопете пилето първо в белтъка и след това в пармезана. Запечете всяка страна за 10-12 минути, докато цветът стане златист, а коричката хрупкава.
4. Междувременно варете картофите в продължение на 10 минути и през последните 3 минути добавете граха, след което ги изцедете.
5. Нарежете и разбъркайте в четири чинии зеленчуците, листата от спанак, оцета, олиото и добавете подправки на вкус. Поставете парчетата пиле отгоре и се насладете на вкусното ястие!