Когато някой, когото обичаш, си тръгва, е опустошително. Вместо да се обвиняваш за това защо го е направил, трябва да разбереш, че той просто не те обича така, както ти него. Всеки, който не желае да се бори за теб, не заслужава и ти да правиш същото за него. Всеки, който желае да си тръгне, не заслужава място в сърцето ти.

Защото е толкова просто. Ако някой те обича, не си тръгва.

Въпреки причините, които някои хора имат, когато решат да зарежат връзката си, истината е, че те просто не са те обичали достатъчно. Може да има чувства към теб, но любовта му не е достатъчно силна, за да го накара да остане.

Когато обичаш дълбоко, не можеш лесно да оставиш някого, когото обичаш. Имаш желание да се върнеш назад в опит да запазиш връзката жива.

Когато някой те обича, без значение колко непоносима си понякога, без значение колко безсмислени аргументи имаш за нещата или колко детински се държите и двамата - всички тези спорове и разногласия нямат никакъв смисъл в сравнение с това, което значите един за друг.

Когато някой те обича, просто не изчезва, когато и двамата се разочаровате или уморите. Той разбира, че споровете не правят връзката ви, а любовта.

Когато някой те обича, ще разбере начина ти на мислене. Няма да позволи на различията да ви разделят. Напротив, ще обича различията ви, вместо да ги използва срещу теб. Разликите между вас ще ви събират, нещата, които и двамата смятат за чужди, някак си ще си паснат.

Когато някой те обича, ще остане да понесе бурите с теб. Без значение колко силни са ветровете, ще устои на всяка буря по пътя ви. Трудните моменти могат да ви разделят, но когато някой те обича, ще продължи да вярва и ще продължи да се бори. Ще остане, защото знае, че преминаването през тези фази в живота прави отношенията по-силни и че скоро ще дойдат по-добри времена.

Когато някой те обича, всичко, което иска, е да бъде до теб и да ти помогне повече, отколкото ти самата искаш да си помогнеш.

Когато някой те обича, вижда най-лошите черти в теб и все пак избира да остане. Ще те види, когато си най-уязвима и слаба и ще бъде до теб, за да ти протегне ръка.

Когато някой те обича, ще намери някакъв начин да попречи на любовта да изчезне.

Ако те обича, няма да си тръгне, когато си трудна за обичане. Няма да те напусне, когато най-много ти е нужен. Няма да си тръгне, когато животът тества любовта ви. Няма да те оставя, когато предизвикателствата се изпречат на пътя ви и когато животът ви поднесе неприятни изненади. Ако те обича, ще остане въпреки всичко.

В края на краищата, оставането е избор, който трябва да прави отново и отново.
Да си тръгнеш също е избор. Ако това иска, го пусни.

Ако някой не може да види какво те прави специална и красива и не иска да изгради бъдеще с теб, тогава го остави да си тръгне. Не заслужава любовта, която желаеш да му дадеш.

Там има някой и ти ще намериш този човек. Ще откриеш някого, чиято любов се вписва идеално в пукнатините на сърцето ти. Ще намериш човека, от когото се нуждаеш и който също се нуждае от теб. Ще бъдеш причината да остане.
Някой, който с нетърпение очаква бъдещето си с теб всеки ден. Някой, който оценява всеки детайл, свързан с теб. Някой, който ще остане, когато вали. Някой, който е достатъчно силен, за да се изправи срещу бедите и неизвестното, което бъдещето ще донесе.

Бъди с някого, който те обича с всяка фибра на тялото си и не може дори да си представи какво би станало, ако не си до него. Бъди с някого, който ще те обича като скъпоценен камък и ще държи на теб. Бъди с някого, който никога няма да те напусне.

Защото е толкова просто - когато някой те обича, ще остане.